úterý 2. srpna 2016

Lanýž cena zlata

To znamená, že cena lanýže přepočítaná na jeden gram trojnásobně překročila cenu zlata. Napsala o tom dnes agentura AFP. Kulinářští mistři si také velmi cení lanýže černovýtrusného (Tuber melanosporum) , jehož cena se na konci sezóny (prosinec až březen) blíží k 900 . Italské lanýže : Houba, která má cenu zlata. Každou podzimní noc se Giovanni Sacchetto vydává se svou . Jeden takový bílý piemontský lanýž o váze jednoho kilogramu se na letošní aukci dostal i na téměř trojnásobek ceny zlata , jež se ve stejné . Vyvažování zlatem Taková omamná vůně má svou cenu.


Znovu a znovu se jednotlivé lanýže prodávají, nebo spíše draží, za neslýchané ceny. Aukce se konala v městečku Alba poblíž Turína, . Znalce nepřekvapí, že cena za gram se zde vyšplhá vysoko nad cenu zlata ! Od lanýžů ale neuteču,“ říká. Komerční lanýže a jejich ceny.


Protože znát místo, kde rostou lanýže , má doslova cenu zlata , jak ještě uvidíme. Až začátkem minulého století obyvatelé Istrie pochopili, že lanýže jsou jejich. Tuber magnatum pico, jejichž cena může přesahovat i tři tisíce eur za. Lanýže jsou sice rozšířené po . Ale mezinárodní odborníci i tematické gastronomické prezentace Zlatý lanýž v. Ve výzkumu jsou přípravky z lanýžů , které jsou schopny zahubit i nebezpečného zlatého stafylokoka.


Za ty nejcennější se pro výraznou specifickou vůni a chuť považují lanýže bílé, jejichž cena na lanýžových aukcích běžně překračuje cenu zlata. Za 1gramů lanýžů můžete zaplatit kolem 1eur, to je stejná cena , jakou má . Jejich aroma je zkrátka nezaměnitelné. A možná i proto se jejich ceny šplhají mnohdy do závratných částek.


Ne nadarmo se proto lanýžům přezdívá černé zlato. Směrem k Paříži a pařížským restauracím a lahůdkářstvím cena prudce stoupá. Bílé lanýže jsou drahé, protože jsou vzácné. BeLmaria lanýže mléčné Cappuccino s hoblinkami z bílé čokolády ( zlatý obal) 250g empty.


Albánií zmítá tajný konflikt, válka o lanýže , vzácné černé zlato. Cena 8Kč (EUR). Jemné čokoládové lanýže obalené v kakaovém prášku, které Vás.


V Itálii dražili bílé lanýže , prodaly se dráž než zlato. Pralinky, bonboniéry a kakaové lanýže z francouzsých gurmánských čokoládoven Michel Cluzel, Francois Pralus a Mathez. Delikátní tradiční francouzské kakaové lanýže ve zlatém plechovém válci v elegantním matném.


Děcka se po tom můžou utlouct :) Výborný lanýže za fajn cenu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky