úterý 2. srpna 2016

Kdy střihat švestky

Ale ta ale žádá jistou péči. Cca v polovině března, kdy se příroda probouzí. Sazenice zázračného plotu druhé generace už dodáváme zkrácené, ale i ty rostliny můžete po zimě zkrátit . Příspěvků: Zobrazení: Poslední příspěvek. Jak a kdy řízkovat muškáty? Kdy a jak stříhat oleandr?


K těmto keřům patří také bobkovišeň často používaná jako živý, stálezelený plot. O živý plot je třeba pečovat, pravidelně ho zalévat, stříhat a hnojit. Stálezelené listnaté: bobkovišeň , blýskalka, zimostráz, brslen, ptačí zob. Můžete si je uchovat i přes zimu, jen musíte vystihnout ten správný čas, kdy je ustřihnout. Bobkovišeň je obecně známý, u nás již tradičně pěstovaný keř.


Vždy je dobré si stříhání dobře načasovat, aby květ . Jiné druhy se stříhají v červenci nebo srpnu a pak znovu v říjnu, kdy se. Jiné živé ploty stačí stříhat jednou za rok, např. Prunus laurocerasus). Stříhání je možné v dubnu nebo v polovině července. Diskuze: stříhání aronie.


Aby byla korunka stále kompaktní, je potřebné nakrátko ji ostříhat. PŘESTÁRLÁ BOBKOVIŠEŇ. Mám ty túje stříhat v létě, nebo až na jaře? Se stříháním tújí je lepší počkat až strom dobře zakoření.


To může různě dlouho trvat ale minimálně je dobré nechat je až měsíce vklidu . Pokud má bobkovišen zmrzlé listy, tak jí současně namrzly i výhony-větévky. Ostříhat jenom listy. Techniku řezu protentokrát ovlivňuje především zručnost střihače. Krása travin vyniká obzvlášť v době, kdy letničky a kvetoucí druhy trvalek mají po sezoně. Zivý plot – bobkovišeň versus Thuje Smaragd?


Jak rychle roste bobkovišeň ? Realizujeme také výrazné zkrácení výšky živého plotu, kdy je třeba řezat. Zajímavé je, že i ony se nejlépe ujímají při přesazování na jaře, kdy se začínají. Jehličnany vhodné pro střihané živé ploty (nad m) jsou např. Rychle roste, plot se stříhá v srpnu.


Platí zejména pro cesmínu, ptačí zob, bobkovišeň lékařskou,. V březnu, to už jsou pryč nejkrutější mrazy. Právě při extrémní zimě.


Růže střihejte trochu šikmo, aby se v místě řezu nemohla hromadit žádná voda.

Kdy střihat švestky

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky