pondělí 2. prosince 2019

Roubování citroníku

Zahradník Petr Franc nám ukáže, jak s pomocí roubování citrusů můžete dobu pěstování výrazně zkrátit. Podívejte se na video! Lubomír Sitař z Brna prozradí pár fíglů. Pokud chcete začít s citrusy, nejlepší způsob je zasadit semínko . Rouby zakrývají velkou papírovou obálkou, která má uvnitř bublinkovou folii, takže k srůstu dochází během cca dnů v naprosté tmě a hlavně . Jako podnož můžeme použít jakýkoliv citrus. Nemusíme roubovat např.


Nejlepší podnoží je pomerančovník a naopak . Při roubování citrusů je šikovnost a dovednost jednou ze základních potřeb. Citrusy se roubují proto, že to urychlí plodnost. Roubováním urychlíme plodnost. Když máte semenáč, který vypěstujete ze semínka,.


Mám kusů několika letých rostlin citrusů vypěstovaných ze semínek a potřebovala bych je naroubovat. Pěstuji je přes léto venku, v zimě v . JAK JE CITRUS POSKYTNUT? Pro pěkně plodící stromky se citrusy roubují na podnož (citrumelo, citronečník apod). Citroník a moje zkušenosti.


Pokud se vám líbí košaté stromky s lesklými listy vzešlé ze semen a netoužíte po doma vypěstovaných jedlých plodech, roubování není . Jako každý pěstitel citrusů, i vy jistě chcete docílit vypěstování plodů. Bez roubování to ale nepůjde. Výběr je obrovský, od klasických řízkovaných až po speciální roubované druhy. Od malých sazenic až po obrovské citrusové stromy.


Záleží jen a pouze na . Citrusy, které jsou roubované nebo řízkované, začínají plodit velmi brzy, což je spíše nevýhoda. Nenechte mladé rostliny přerůst pro roubování - nejlepší termíny pro roubování citrusů jsou na jaře a po prázdninách. Obecně platí že roubování je vhodné v . Lze roubovat i na podzim, a vlastně po celý rok, ale v zimě si na to troufnou jen zkušení pěstitelé. Na akci si může každý donést zdravou rostlinu na naroubování.


Rostliny musí být zakořenělá a prostá škůdců. Když se roubování podaří, plody vyrostou za tři až pět let. Nebo můžete koupit již naroubovanou sazenici, Čestmír Böhm doporučuje citroník.


Plody jsou hladké se šťavnatou dužninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky