úterý 28. srpna 2018

Musí se dýně loupat

A kterou loupat a kterou neloupat? Mám jednoduché pravidlo: rýpnu nehtem do slupky. Když se tam udělá rýha, je dýně mladá a měkká a . Poradíte si škrabkou nebo malým nožíkem. Válcovité nebo podlouhlé dýně si můžete opřít o .

Nejznámější a nejčastěji prodávané dýně Hokkaidó (často označované hokaido) mají sytě oranžovou barvu (Uchiki Kuri). Jsou kulaté s mírně . Musí se loupat muškátová dýně ? Hokkaido neloupu a dělám z ní jednak polévku druhak ji peču, ale teď jsem omylem přinesla domů . Její výhodou je, že se na rozdíl od ostatních dýní nemusí loupat. Když ji rozkrojíte, možná vás překvapí, že vlákna a semínka nejsou v celé dýni , ale pouze v dolní rozšířené části.


Naučte se s námi nejefektivnější postup krájení dýně hokaido.

Slupku můžete snadno oloupat . Krájení je jedna z prvních a základní dovedností. Naštěstí jsem pak zjistila, e Hokkaido se loupat nemusí a tím se stala mou téměř nejoblíbenější . Některé dýně , jako je například Hokkaidó, se loupat nemusí a můžete je péct i se slupkou, která změkne a upeče se dokřupava. Zimní druhy mají slupku pevnou a před kuchyňskou úpravou ji musíme loupat. Jen pozor, dýně musí mít stopku a nesmí být nijak potlučená nebo poškozená . Patří k menším pěstovaným druhům, její plody váží mezí 1-kilogramy. Báječné je, že se nemusí loupat , slupka . Podívejte se recepty z dýně Hokaido, které si zamilujete!


Loupeme ovoce a zeleninu, kterou bychom ani loupat nemuseli. Některá se dají jíst i se slupkou, ale určité odrůdy se musí slupky zbavit. Vyplatí se tedy předem zvážit, zda loupat semínka z vlastní dýňové úrody,.


Ovšem pozor, ne vždycky platí, že zralá dýně musí být oranžová! Proto je tak oblíbená dýně Hokkaido, která se loupat nemusí. A nakrájejte třeba na podkovičky, proužky, kostičky, jakkoliv, aby se dýně mohla celá dobře propéct.


Její nespornou výhodou je, že ji nemusíte loupat , její slupka vařením krásně změkne.

Máslová dýně má světle žlutooranžovou tvrdou a matnou slupkou a sytě žlutou až oranžovou dužinu. Hokaido loupat netřeba, ty ostatní druhy oloupejte. Neoloupaná semínka mají totiž většinou bílou slupku, která je podle druhu dýně různě silná a. K podzimu patří tahle polévka, oblíbená nejen u dětí. Nádherná barva a krémová konzistence potěší oko, lahodná chuť zase chuťové pohárky a vysoký obsah . Zdroj: Jak zpracovat dýně.


Dýně hokaido semena cena.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky