pátek 31. srpna 2018

Keřové růže nemoc

Caprifoliaceae – zimolezovité MNOŽENÍ semeny či měkkými zelenými 3řízky zjara. NÁROKY vyhovuje jim každá . Listy jsou vstřícně postavené. Květy vyrůstají v párech, jsou . Kolkvície vykvétá v době, kdy začínají kvést i šeříky nebo kaliny. Kvete později jak jiné keře. Kolkvicie je opadavý keř podobný vajgélii.


Pěstování: Kolkvízia není náročná na půdu, ideální je . Opadavé listy jsou vstřícné, středně zelené, široce vejčité. Kůra se na starších kmenech odlupuje, což vynikne zejména v zimě, kdy je keř opadaný. Když kolkvície rozkvete, je opravdu nádherná.


K tomu ještě sladce voní. Roste hustě a tvoří rozkladitý keř s mírně převislými větvemi. Velmi pěkný v pozdním jaru světle růžově kvetoucí keř s odlupčivou kůrou.


Stanoviště: slunce až . Hezký keř , 1–m vysoký, s hustě olistěnými větvemi. Jejich kůra se nepravidelně odlupuje v dlouhých . Jeho kvetoucí větévky. Celý keř je jimi doslova obsypán a nádherně voní. Po odkvětu je vhodné rostliny seříznout, aby v příštím roce vykvetly stejně bohatě nebo ještě o něco víc.


Ve větších krajinářských úpravách se hodí pro polohy II, III, IV a V. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Tento pin objevil(a) Uršula Uršulová. Roste spolehlivě, na starších rostlinách výhony, mírně převisají a tvoří široce rozkladitý, hustý keř. Je nenáročná a krásná.


Má bledě zelené kopinaté listy a . Kolkwitzia amabilis kolkvície krásná. Zvolené keře vysazujeme podle výšky budoucího živého plotu. Lonicera tatarica (zimolez tatarský), Philadephus (pustoryl), Physocarpus . Které keře by právě kvůli zimnímu dekorativnímu plodenství neměly v zahradě chybět? Tavola kalinolistá (Physocarpus opulifolius). Květenství tavoly: Tavola . Tato růžově kvetoucí odrůda kolkvície je opadavou dřevinou, která na začátku.


U kolkvície je nutné provádět řez , není však jedno v jakém ročním období. Pokud máte zasazený keř.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky