pátek 10. srpna 2018

Stříhání tuje

Túje je ideální stříhat alespoň dvakrát do roka. První období nastává v červnu, kdy se odstraní převážně přečnívající výhonky. Druhý a větší řez se . Víte, jaký tvar by měl mít živý plot z tůjí, aby byl krásně zelený, nebo jak často tůje stříhat ? Pokud ne, přečtěte si vše důležité o stříhání tůjí ještě dnes!

Ako správne strihať živý plot (NOVÁ ZÁHRADA). OGRODOWE BONSAI - Jak ukształtować tuję w atrakcyjne. Správná závlaha, stříhání , hnojení a výsadba.


Otázka: Je potřeba túje stříhat už jako malé a nebo až když dorostou do požadované velikosti, např. Odpověď: Řez tújí (Thuja, zerav) by se . Jak se stříhájí tůje a kdy se stříhají ? Musíte je spustit než .

Zkracování živého plotu, příprava trávníku na zimu, přesazování a řez stromků. To byla nejčastější témata otázek, které padaly ve středeční . Túje se doporučuje stříhat během letních měsíců. Na termínu stříhání tújí neexistuje mezi zahrádkáři shoda.


Někteří hovoří o tom, že túje je možné . Věděli jste, že túje neboli latinky thuja je lidový název pro zeravy, které patří mezi cypřiše? Túje jsou nejen velice častým estetickým prvkem . Na jaře byste ostříhali krajní větévky, které chrání tůje v zimě před mrazem a na jaře před . Všeobecně by se túje měly hnojit od jara do léta, respektive do začátku podzimu. Thuje na živé ploty jako možnost zvelebit si zahradu, či za účelem většího . Se stříháním tújí je lepší počkat až strom dobře zakoření.


To může různě dlouho trvat ale minimálně je dobré nechat je až měsíce vklidu . Je vhodné období na střih thují, u letos vysazených pouze špičky (viz první obrázek). U starších plotů se stříhají vršky a boky, nesmí se dělat semena. Může mi někdo poradit, která je nejvhodnější doba pro střihání tují a poradit nějaký prostředek proti rzi?


Zahradníci doporučují túje střihat jen od května, respektive od června do konce srpna.

Stříhání tújí v listopadu. Letní měsíce jsou pro střih nejvhodnější, protože je . Rostliny, které se dávají do živého plotu, dobře snáší řez. To je ta nejpodstatnější informace. Túje u nás patří k nejčastěji vysazovaným jehličnanům. Nejtypičtější živý plot tvoří právě túje , najdete jej snad na každé druhé zahradě.


Můžu ještě v tuto dobu zastřihnout tůje ? Jenom kousek kvůli novému plotu :-)) aby to neumřelo ! Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší. Vrchol neodstraňujeme dříve, než stromy dorostou do požadované výšky. Na metr vysazujeme až rostliny. Tůje dorůstá do výšky až 5 . Tuje se musí stříhat od počátku jejich vysazení, a to pravidelně, alespoň dvakrát ročně.


Pokud se zahrádkář rozhodne pro prostřih po pěti . Mezi nejpopulárnější dřeviny českých zahrad patří túje neboli zeravy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky