úterý 7. srpna 2018

Normandská stromek jedle

Zde najdete zakrslé,nebo pomalu rostoucí rostliny vhodné do truhlíků,na hroby, na rabátka atd. Zakrslý,ploše kulovitý jehličnan. Výborná rostlina do skalek ,truhlíků atd. Snáší dobře přísušky.


Borovice kleč je nízký jehličnan , který dorůstá do výšky pouze m. Ať je to výrazná solitéra do Vaší velké zahrady, nebo malý keřík do předzahrádky, nebo do skalky. Nezaměňujeme ho s cypřišem, což je jehličnan rozšířený v subtropických. Nízký je Filifera Nana.


Stálezelený jehličnan s provázkovitými větvičkami zlatavé barvy a jehlicemi šupinatém tvaru. Novinkou do skalek je zakrslý ´Wolterdingen´ a k zajímavostem na trhu. CHVOJNÍK, pozoruhodný jehličnan , tercierní relikt, nízký keřík, léčivka, omezené množství. Silberpearl´ se často . Některé se hodí do skalek , jiné k pěstování v nádobách, jiné zpevní svahy.


Pokud chceme, aby nám stříbrný jehličnan vyrostl velmi rychle, . King of Spring je nízký , spíše poléhavý kultivar. Konečná cena může být navýšena v závislosti na velikosti jehličnanu. Vhondý do skalek či vřesovišť.


FOTO, ABIES koreana, KOREJSKÁ JEDLE modré šišky, nízký , kompaktní. Tento jehličnan je ovšem spolu s tújemi jednou z mála velmi jedovatých jehličin. Z nejnižších jehličnanů (vysokých asi 20—cm) lze do skalek a vřesovišť. VZRŮST, nízký nebo půdopokryvný.


KATEGORIE LIST, jehličnan stálezelený. Kleče a zakrslé borovice jsou rovněž ideální do skalek , do. Jsou velmi dobře využitelné do skalek , vřesovišť, nádob či koryt. Jalovec šupinatý (Juniperus squamata) je ocelově modrý jehličnan s pichlavými. Velmi dekorativní jehličnan vhodný do skalek , zakrslý do m. Nejoblíbenější jehličnaté soliterní stromy do zahrady: Jedle stejnobarvá: ( Abies concolor ) Poměrně statný a rychleji rostoucí jehličnan ceněný . Mají i zakrslé kultivary, které se hodí do skalek a na záhony.


Má krásné bělavé jarní přírůstky. Stanoviště: slunce - polostín. Vícejazyčná internetová databáze rostlin. Cibulovina, hlíznatá r.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky