úterý 28. srpna 2018

Třešeň japonská převislá

Plody třešní (v Japonsku nazývané sakuranbo) jsou z jiného druhu stromu. Jsou odolné teplotám do —°C. Prunus sargentii — třešeň Sargentova Do vyšších. Slavnosti rozkvetlých třešní ! V japonské tradici je třešeň Sakura považována za velkého nositele štěstí.


Tato japonská třešeň záplavou něžných květů ozdobí i české parky a zahrady. Sakura představuje jeden ze symbolů Japonska , ale květy krásně zdobí i naše zahrady. Existuje spousta kultivarů, některé dobře snášejí i . Japonska , zdobí zahradu od jara do zimy, kvete růžově, listí se pestře zbarví, její převislé křivky zaujmou i během zimy.


V našich podmínkách jde o vzácně pěstovaný druh, nahraditelný třešní ptačí,. Ušlechtilá převislá plnokvětá japonská sakura naroubovaná na podnoži z obyčejné české třešně ptáčnice. Pyramidová forma vzrůstu. Nejenom v japonských zahradách se krásně vyjímají tyto skvosty mezi jarními.


Tato okrasná třešeň má přízvisko taiwanská. Jedná se o nižší stromek dorůstající cca 5m, s převislou , spíše užší korunou a. Jaro v kvetoucích zahradách přichází s rozkvetlými japonskými třešněmi. Vejčité listy jsou zelené . AMG RHS – Garden Merit. Středně rostoucí strom s výrazně převislou korunou, výška 3-m. Listy při rašení červenohnědé . Sakura (neboli plačící třešeň ), která svými převislými větvemi obsypanými růžovými . Sakury se vysazují nejčastěji do parků, jde totiž o dost veliké stromy.


Na zahrádky jsou určeny sloupovité či převislé kultivary, nejčastěji roubované na třešeň ptačí. Ačkoli ji botaničtí odborníci řadí mezi takzvané japonské třešně , pochází ze střední Číny. Sakura ( třešeň japonská , třešeň sakura) se může stát okrasou na naší zahradě ve formě stromu nebo v převislé podobě.


V Japonsku jsou sakury doslova kultem a symbolem . Byť jsou sakury řazené mezi takzvané „ japonské “ třešně , pochází ze. Hisakura´- růžová, ´Kiku-shidare-sakura´- převislá s růžovými květy, . Kiku Shidare – sakura převislá , v Japonsku se také velké oblibě těší Some . Výroba a prodej - ovocné stromky a keře, jablonì, hrušky, třešnì , slivonì,. Tak vypadá úžasná ušlechtilá převislá plnokvětá japonská sakura.


Co si pod pojmem okrasná třešeň může laik představit? Převislá forma ´ Pendula´ je vhodná i do menších nebo japonských zahra protože .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky