pondělí 13. srpna 2018

Choroby na švestkách

Nevíte identifikovat chorobu, škůdců či poškození na Vaší slivoni a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik? S tím Vám pomůže náš katalog chorob a . Korkovitost na muškátech. Hálčivec na švestkách (Eriophyes similis). Jasný, přehledný a odborný článek i pro laiky.


Zbavte se červivosti i plísní. Projevy choroby jsou více či méně zjevné, bývají také velmi variabilní a jejich projev závisí na kmene viru, náchylnosti a kondici hostitele, průběhu povětrnostních . Na listech vznikají světlé až žlutozelené skvrny, kroužky, proužky a ornamentální kresby. Okraje skvrn nejsou ostře ohraničeny. Ze začátku napadala pouze slivoně, postupem času se však rozšířila na další peckovinové stromy.


Můžete ji proto objevit také na listech a . U meruněk se projevuje vizuálně na listech – světle zelené nepravidelné skvrny a prstence, na plodech stejně jako u broskvoní, a hlavně na. V mnohých případech se na nemoci přijde až pozdě, takže je potenciální. Pilatky na švestkách Hoplocampa minuta a Hoplocampa flava Účinnou ochranu. Kromě těchto škod mšice zelná přenáší některé virové choroby a znečišťuje . ROZHODUJÍCÍ CHOROBY A ŠKŮDCI OVOCNÝCH KULTUR A RÉVY VINNÉ. Většinou se na stromech, tedy na švestkách , vyskytuje hned několik generací.


Pološvestky a jablkohrušky aneb jak na choroby ovocných stromů? Coccoidea), téměř všechny, venkovní i pokojové a skleníkové, Malé šupinky či kupky hnědé, šedé nebo i bílé barvy, zejména na spodní straně listů a. Na peckovinách škodí pilatka švestková a pilatka žlutá. Jestliže zanedbáte ochranu stromů. Zdálo by se, že v bytě mají . Choroby a škůdci pokojových rostlin.


Má sladké plody a netrpí rzí hrušňovou. Velkým problémem je šarka na švestkách. Onemocnění šarka je pro švestku fatální, protože neexistuje . Po několika generacích na švestkách , slívách a trnkách přelétávají okřídlení jedinci v. Většinou celé listy, ale všiml jsem si, že na některých listech tento velice jemný povlak postupuje od . Pozdní napadení - drobné šedočerné skvrny.


Později docházelo k dalšímu šíření choroby na letorostech a listech. Přezimuje na sasankách a jaterníku a na jaře se větrem přenáší na peckoviny. Odstranění napadených listů a hostitelských rostlin.


Příznaky se projevují na listech, plodech i peckách. Protože proti rozvinuté šarce již neexistuje spolehlivá pomoc, je zásadní vysazovat . Subjektivní postup, diagnostika viru a choroby vizuelním hodnocením příznaků. Virus šarky švestky (PPV) je široce rozšířen na švestkách a myrobalánech v . Proč bychom tyto plody měli ihned vyhazovat?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky