úterý 14. srpna 2018

Slepičince jícha

Typickým příznakem jsou rozpité, světle- a žlutozelené prstence, skvrny nebo proužky na listech švestky a meruňky. U meruněk a broskvoní bývají skvrny u . Na spodní straně listu je patrné hnědnutí žilek. Skvrny postupně od středu hnědnou a listy předčasně . Co se týče meruněk , vytvářejí se na listech světlé skvrny a kroužky, popř. V období zralosti se na plodech objevují . Jenže meruňky samozřejmě nabízí mnohem více, než skvělou chuť.


Hnědé skvrny na meruňkách nemusí hned signalizovat hnilobu. Difúzní skvrny způsobené PPV na listech stromu meruňky. Mnoho zahradníků se zajímá o otázku, proč se na meruňkách objevují hnědé skvrny. Tento příznak naznačuje, že strom je nezdravý, je nutné . Koncem léta skvrny hnědnou, dochází k nekrózám, praskání a odlupování borky. Po rozpůlení meruněk při zavařování jsem na peckách našla bílé skvrny , které až místy připomínaly kresby.


Máme let starou meruňku a již od začátku první sklizně se objevují hnědé skvrny na plodech, podobné hnilobě, ale plody jsou zdravé, jedlé. Napadení se na listech začíná projevovat v průběhu června tvorbou žlutozelených neohraničených skvrn. Skvrny se postoupně zvětšují a uvnitř dochází k . Někdy se v místech těchto skvrn plody i mírně deformují.


Příznaky na plodech broskví se podobají projevům Šarki na meruňkách s tím rozdílem, že kvůli . Dva z dotazů, které jste nám poslali, se týkají právě broskví, a jeden dotaz meruněk. První dotaz zní: Broskvoň, krásné rodí, ale na plodech se . V průběhu června se na listech objevují žlutozelené skvrny. Slupka je hladká, středně oranžová s tmavým zbarvením ve formě skvrn.


Vypadá jako meruňkový džem, ale není to džem! Ochutnejte jedinečnou lahůdku z těch nejkvalitnějších meruněk pěstovaných v . Na listech se objevují neohraničené , zprvu žlutozelené skvrny s hnědnoucími žilkami viditelnými na rubové straně. Se strupovitostí se setkáváme zejména u broskvoní, meruněk , . Skvrny jsou roztroušené, pokud jsou ve větším počtu splývají. Meruňka (P. armeniaca).


Napadány jsou broskvoň, meruňka , třešeň, višeň, slivoň a další příbuzné . Výskyt: jabloň, slivoň, meruňka , broskvoň, třešeň, višeň, jeřáb, růže, líska. Dobrý den, v blízkosti oře? Stromy jsou celkově v dobré kondici, . Na plodech jsou zpočátku drobné šedé až šedočerné skvrny , postupně se . Vidíte tyhle zelené skvrny ? Takovou meruňku použijte raději na vaření než k jídlu za syrova, dodal pohádkový prodávající dědeček. Skvrn na listech a jejich opadávání si všimnete o chloupek později.


Moniliové choroby se nevyskytují jen na meruňkách. Napadá i další ovocné druhy ( meruňky , vlašské ořechy). Jak dostat pigmentové skvrny z obličeje , Na hnědé skvrny domácími prostředky,.


Několik dalších příbuzných druhů rodu Prunus, včetně meruněk obecných . Na listech vznikají různě velké skvrny pokryté bělavým nebo světle růžovým podhoubím. Listy se deformují a opadávají.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky