úterý 14. srpna 2018

Kdy se strihaji tuje

V srpnu můžete vysadit například saláty, polníček, roketu, špenát , mizunu nebo mibunu. Semena pro letní výsev můžete namočit a nechat hodin v lednici, iniciují se v nich. Jak se v bytě bránit slunečním paprskům? Klasický špenát jsme zvyklí připravovat jako více či méně oblíbený pokrm na nejrůznější.


Těšíte se, jak se posadíte za teplého slunečného dne na terasu a budete se kochat. Dobří sousedé pro zeleninu aneb Které druhy sázet vedle sebe.

Pěstuje se na jaře ze semínek. Semínka se vysévají . Máme-li připravená semena tykví, fazolí nebo okurek, šup s nimi ven. Vždy je vhodné semena jednotlivých rostlin sázet na takové místo, ve kterém.


Stroužky česneku bychom měli začít sázet ve chvíli, kdy se teplota půdy ustálí . Archiv pro štítek: špenát. Ať se záhon i balkon zelenají salátem, špenátem , mizunou, polníčkem. Zjistíte co kdy vysévat a sázet a jak na to.

Přibližně za čtyři týdny, kdy budeme sazenice košťálovin sázet na záhony, kompost. Společně s kompostem semena roznášíme po zahrádce, a tam, kde mangold . Hobby › Jak na to hobby. Pokud chcete mít záhonky osázené mrkví, špenátem , petrželí či. V půlce léta se vysévají semínka pekingského a čínského salátu, špenát a květák pro podzimní sklizeň. Vysazujeme nové sazenice jahodníku.


Stručný návod jak pěstovat špenát ve skleníku, na balkoně, v truhlíku, na zahradě. MANGOLD: Jak vypěstovat atraktivní zeleninu a udělat si špenát. Na dobře zkypřený a uhrabaný záhon vyséváme semena do hloubky kolem . Sejeme do předem vytvořeného řádku, semínka mají být asi tak hluboko, jak jsou sama velká. Po výsevu přihrneme zeminu, přimáčkneme a opatrně zalijeme tak,.


Pro postupnou sklizeň na jídlo vyséváme postupně, při pěstování na semeno. V obchodech můžete vybírat ze semen různých odrůd ředkviček, které. Rostliny zalévejte ideálně brzy ráno, kdy na ně nesvítí přímé slunce, případně večer. V druhé polovině března můžete sázet odrůdy jarního česneku na záhony vystavené.


Tím se semena dostanou natolik hluboko do půdy, aby mohla dobře vyklíčit. Sazenice však nesmějí přijít do země hlouběji, než jak rostly doposud.

Nejvhodnějším obdobím pro pěstování špenátu je jaro a podzim, jelikož je špenát chladnomilný. Zelenoplodá odrůda Lungy Fje vhodná jak pro sklizeň v technické zralosti, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky