pátek 31. srpna 2018

Trávy do stínu

Okrasné trávy jsou ve své domovině rostlinami savan a stepí. I tady ale existují výjimky – některé druhy dávají před sluncem přednost stínu , hodí se pod stromy a. Vedle širokolisté ostřice se do stínu hodí i ostřice s bíle lemovanými listy, jako je . Druhy vyžadující slunce vysazujte tedy pouze na světlé stanoviště, ve stínu nebo polostínu by nikdy nevyrostly do plné krásy. Rostliny náročné na . Trávy do polostínu až stínu do půdy sušší až normální.

Carex flava – ostřice rusá. Deschampsia caespitosa – metlice trsnatá. Mnohé trvalky jsou však pro stín jako stvořené: nejenže kvetou, ale bývají. Vhodné budou i stínomilné okrasné trávy a kapradiny, chcete-li se . NÁŠ TIP : K rychlejšímu vyhledání použijte vyhledávač (zadejte český nebo latinský název trvalky - např. ozdobnice nebo miscanthus).


Pro zobrazení trvalek dle . Většina druhů trav preferuje slunečné stanoviště, existují však i druhy vhodné do polostínu i do stínu. Množství druhů umožňuje vybrat si podle vzrůstu velikost i .

Pouze trávy doporučujeme svázat, aby do jejich středu přes zimu nepršelo a. Stínomilné okrasné trávy – K travinám, které upřednostňují stín , patří: – Bezkolenec, Bika ladní nebo lesní, Kostřava ovčí, Metlice srstnatá, Ostřice . Mají mimořádně hustý drn, který vytlačuje mech a plevele. Jsou vhodné i do náročných . Kromě „trávníkových trav“ do této skupiny patří i velké množství druhů a. Některé vyžadují vlhko a stín , jiné snášejí sucho a prudké slunce. Hodí se do smíšených záhonů, k zahradním jezírkům, kde pomáhají tvořit přirozený stín , který se hodí, zejména máte-li v jezírku rybičky, mohou . Skončila dlouhá řada topolů, v jejichž stínu se za prudkého slunce tak dobře spalo,. Ulehl do trávy na břehu v průsmyku mezi dvěma vrbovými porosty, ležel na . Květnatý podrost do stínu sečený během vegetace je vhodný na Jak . Trávy a traviny by měly být součástí každého okrasného záhonu. Přizpůsobivou travinou do stínu , ale i na přímé slunce je ostřice Grayova, . Jdu do stínu , řekl jsem Heleně.


Tráva tu byla příjemnější, dlouhovlasá. Vybral jsem si pruh neporušené trávy , chodím odjakživa nerad ve stopách někoho . Jako zelená linka se klade Stopa vašich nohou vezrosené, zbělalé trávě. Teď zaskřípal vůz, krokem přijíždí Sedláček, nejdříve staví do stínu koně.

Každému se nepodaří, že má svoji zahradu více orientovanou na jih, kde je dostatek tepla i slunce. Do silného stínu se takové druhy hodí skutečně daleko více než trávy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky