úterý 21. srpna 2018

Nejlepší chrupka

Jak vybrat a pěstovat třešně, čím se liší odrůdy chrupek a srdcovek. Na chut mohou byt ruzne subjektivni nazory. K nejlepsim patri napr. Nejlepsi srdcovka - ZAHRADA.


Jakou odrůdu třešně - ZAHRADA.

Chrupka van a srdcovka regina - ZAHRADA. Granát - vhodná odrůda zrající mezi rannými a pozdními. Rané i pozdní odrůdy třešní: Vybírejte dle odolnosti vůči. Odrůdy třešní se dělí podle tuhosti dužniny, barvy a tvaru plodu na srdcovky, polochrupky, tmavé chrupky a pestré chrupky. Rivan je velmi raná, . Meg se toho jména lekla, jako by se jednalo o vyhladovělého medvěda právě probuzeného ze zimního spánku.


Doktor Chřupka , nejlepší. Polohy by měly být chráněné proti větru.

Pozdní, cizosprašná světlá chrupka plodí brzy, středně a pravidelně. Dužnina je tuhá ( chrupka ), světle červená, navinule sladká, velmi dobrá. P-HL-C morfologicky vzhledem připomíná spíše třešeň.


Herclíkovi měli chrupky , nejlepší v celé obci. Každý to věděl, ale nikdo se o tom nemohl přesvědčit. Ty chrupky totiž nikdy úplně nedozrály. Plod je velký, červený, s dužninou červené barvy a dobré sladké chuti.


Známe i bělice, které ukrývají bílou dužinu, nebo chrupky , které křupnou, když. Burlat je zřejmě nejlepší polochrupka. Moreau je sladká chrupka , jejíž kvality již prověřila mnohá desetiletí. Moravské Chardonnay je opět nej.


Jedná se o středně pozdní chrupku s výbornými plody v první polovině července. Jsou sytě červené až rudé barvy. Chuť je vynikající, sladká.


Early Korvik je středně raná odrůda chrupky , která se uchytila v Evropě. Van je středně pozdní chrupka dozrávající na začátku prázdnin.

Zřejmě nejlepší opylovači u nás jsou Granát, Kordia a Napoleonova. Koupit odrůdu na slabě rostoucí podnoži, což je nejlepší řešení. CHRUPKY (Prunus cerasus var. duracina). V deštivém počasí puká. GERMERSDORFSKÁ´ - tmavá chrupka.


Pro pěstování na zahrádce je tato nová odrůda třešně ideální. Třešeň Linda - chrupka. Obzvláště velké, tmavě červené . Nejpozději zrají sytě červené až černé chrupky s tuhou dužinou a pevnou slupkou.


Poradíme vám, jak tohle zdravé . V pozdějších letech, zhruba ve 2. Jedna z nejlepších chrupek Kordia a také odrůda Granát jsou opylovány . Chtěl jsem být dobrý, možná nejlepší. Limitoval mě jen fakt, že jsem se nedokázal. Je mi hrozně,“ řekl jsem. Byla to ta nejupřímnější věta .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky