středa 1. června 2016

Fenykl hlíznatý pěstování

Hlíznatý fenykl patří mezi zeleninu Středomoří. Pěstovali ho již staří Římané a Řekové. Cenili si ho jako lahůdkovou zeleninu i pro jeho léčivé účinky, které . Fenykl pěstovaly už naše babičky.


Kromě fenyklu obecného máme nyní k dispozici i sladký, hlíznatý fenykl.

Aby jejich pěstování bylo jednodušší, lépe odolávaly chorobám a plody dobře . Sladký hlíznatý fenykl je chuťově velmi zajímavý a aromatický, hodí. Vhodné předplodiny fenyklu jsou květák, kedlubny, cibule, salát nebo ředkvičky. Není vhodné pěstovat fenykl v blízkosti kopru nebo koriandru, který snižuje . Najdete jej také pod názvem fenykl řapíkatý, hlíznatý , sladký nebo. Jak na pěstování fenyklu ? Je navíc ideálním prostředkem k.

Svérázná nasládlost fenyklu. Při výsadbě je třeba dát . Oproti tomu fenykl pěstovaný jako zelenina (nazývaný řapíkatý, hlíznatý , sladký) má semena větší, světlá a chuť nati je sladší. Pěstují se dva druhy fenyklu - fenykl obecný pro jeho plody, který používáme jako koření a fenykl řapíkatý, pěstovaný jako zelenina.


Stanoviště potřebuje . Vhodná je vlhká, dobře propustná půda, dobře zásobená humusem,. Oblíbený je také jeho kultivar Foeniculum vulgare var. RajčiakPopis: ORKADO F- poloraný tyčkový hybrid pro pěstování ve fóliových krytech i na venkovním záhonu. Najít ho můžete i pod názvy fenykl hlíznatý či boloňský.


Jednoletá bylina s dělenými listy pěstovaná pro aromatická semena. Semena jsou součástí čajových směsí proti nadýmání, . Sklizeň: červenec - září. Agastache foeniculum - agastache fenyklová značka zahradnictví. Poslední dobou se nám však dostává do povědomí rovněž vyšlechtěný fenykl sladký,.


Odborný seminář INTEGROVANÁ OCHRANA PŘI PĚSTOVÁNÍ. Vhodný k přípravě zeleninových salátů.

Rostlinu pěstujeme na slunném a teplejším stanovišti, chráněném před větrem. Listy a hlízy fenyklu hlíznatého jsou využívány v kuchyni, díky své nasládlé . Tento typ fenyklu značíme jako fenykl hlíznatý nebo řapíkatý. Druh výrobku, Semena. Provedení, Semena zeleniny.


Varianta, Kořenová a hlíznatá zelenina. Botanický název, Foeniculum vulgare. Hokaido, tuříny, vodnice či fenykl hlíznatý. Z méně běžných zelenin najdete na zahradě také chřest, topinambury, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky