čtvrtek 23. června 2016

Rajče odolné proti plísni

Může být tyčkové i keříčkové. Plíseň bramborová (Phytophtora infestans) napadá brambory a rajčata. Dotaz: Kde sehnat semena odolných rajčat. Komerční pěstitelé rajčat používají proti plísni bramborové průmyslově vyráběné.


Zejména u starých odrůd mnohdy nevíme, které z nich jsou odolné vůči plísni.

I když máme v nabídce odrůdy odolné vůči plísni bramborové, ne všechny naše odrůdy jsou vůči plísním odolné. Tyto odrůdy nemají žádnou rezistenci proti plísni bramborové a ve. Odolnost je vždy uvedena v popisu odrůdy.


Pozor, ne všechna divoká rajčata jsou vůči plísni bramborové odolná. Osobně jsem vyzkoušel asi dvacet různých odrůd druhu Solanum pimpinellifolium a každý rok testuju další pro Katalog permasemínek. Rybízová rajčata patří k velmi úrodným, postačí proto pouze jeden.


Je odolné proti plísni bramborové. Tyčkové rajče s vysokou odolností k plísni na rajčatech.

Jsou ceněny pro svoji . Jak pěstovat rajčata. Výhodná je zálivka podmokem, ne nalist - zvyšuje se nebezpečí napadení rostliny plísní. TEXT: LUDMILA DUŠKOVÁ FOTO: AUTORKA.


Rostlina je odolná proti plísni bramborové. Rajčata odolná proti plísni Kiepenkerl ´Phantasia´ (PROVOBIS). Radost z kvalitních plodů velmi často zkazí uprostřed léta plíseň bramborová . Je tedy možné u této odrůdy omezit chemické přípravky na minimum. V poslední době jsou na zahrádkách čím dál oblíbenější rajčata neobvyklých barev. Pokud se letos objeví, tak dám vědět o odolnosti jednotlivých odrůd.


Plody jsou ale značně větší, než u této odrůdy a proto vijany působí . Dobrá semena Rajče Tyč. Zkusit pěstovat divoká rajčata , která jsou přirozeně odolná proti plísni. Crimson Crush F odolné proti plísni. Při ošetření je nutné provést důkladný postřik celé rostliny . Dále rostou postranní výhony, proto se rajčata nemusí vylamovat.


Zdravé rajče -souprava dvou přípravků pro ošetření rajčat proti plísni.

Odůda s názvem Diana patří mezi ranější keříčková rajčata. Tato odrůda se vyznačuje velkou odolností proti plísni bramborové a dalším nemocem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky