čtvrtek 16. června 2016

Jak sazet papriky

Je čas zasít semínka. I když venkovní teplota stále padá pod nulu a za okny často poletuje sníh . Pěstování papriky pro začátečníky. Kdy je vhodné začít s výsevem a výsadbou.


Jaké základní druhy můžeme pěstovat.

Rady a tipy pro dobrou úrodu. Deset zása které pomůžou k lepším úrodám této velmi oblíbené zeleniny. Nevadí, pokud nemáme k dispozici zahradu, papriky si můžeme v klidu pěstovat i na balkóně.


Právě nyní, od ledna do . Jak a kdy papriky vysévat? Vyžaduje půdy bohaté na živiny, vláhu a teplo. Jen u nás existuje přes .

V tomto videonávodu se dozvíte jak se správně sázejí papriky a co pomáhá je lepšímu růstu. Způsob vysazování rostlinek efektivním způsobem. Není ale dobré papriky sázet hned.


Je lepší nechat je venku týden v truhlíku, aby se trochu otužily, radí Jan Meisl. Vykopejte stružky (dvojřádky) . Pro výsev použijte kvalitní výsevní . Jsou zeleniny, které rostou samy. A pak jsou ty, o které se musíte starat od rána do večera. Slečny papriky je třeba hýčkat a na noc . Paprika patří mezi ty druhé. Koupil jsem sazenice papriky a jsou nahrnkované po jedné sazenici.


V případě výsadby hybridních paprik toto neplatí, ty vysazujeme . Pěstujeme mnoho různých druhů paprik (sladké kapie, papriky křehké rajčinové, chilli papriky – jinak též kájenský pepř, …) a existují i zvláštnosti . Uvnitř poslouží i jako zajímavá dekorativní rostlina. Termín kdy sadit papriky je různý podle odrůdy. Výsev provádíme dle daného druhu papriky , který budeme pěstovat.

Podle délky vegetačního růstu. Pokud je sazenice příliš vytáhlá, je dobré ji vysadit k opoře. U rajčat nevadí pokud je rostlina již nakvetlá, zato u paprik e musí při výsadbě květy odstranit. Domácí pěstování se týká odrůd s menšími plody, jako jsou například oblíbené kozí či beraní rohy, zeleninové papriky s hranatými nebo . Okurky, rajčata, papriky - jak pěstovat. Termíny pro výsev paprik a rajčat se blíží.


Přinášíme vám stručný popis, jak si doma dobře vyset a vypěstovat vlastní sazenice. Nezapomínejte na to, že základem . Je možné pěstovat papriky i bez skleníku? Ano, ale není to v našich zeměpisných šířkách snadné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky