pondělí 27. června 2016

Postřik proti antraknoze

OŘEŠÁKY: BUJUJEME PROTI ANTRAKNÓZE. Nouzovým řešením je postřik alespoň spodní části stromů, kam se lehce dosáhne. Listy by proto měly být dobře překryty jiným materiálem, aby nemohly spory na jaře uvolňovat.


Základní ochranou proti antraknóze jsou měďnaté . Postřik jako poslední řešení. Především mladé, silně napadené stromy má smysl ošetřit fungicidy s obsahem mědi, které nemají pro přírodu a . Tento přípravek je současně účinný i proti septoriové skvrnitosti rybízu. Tato ochrana je účinná i proti bakteriální skvrnitosti ořešáku.


Důležitým opatřením proti této chorobě je odstranění . Tyto přípravky jsou současně účinné i proti septoriové skvrnitosti rybízu. Podle atlasu chorobby měl být účinný postřik. Ochranu proti antraknóze jahodníku není snadné zvládnout, protože patogen patří mezi mikroorganismy, které si rychle vytváří rezistenci k účinným látkám.


Strupovitosti můžete předejít postřikem (Discus, Talent) a proti rzi hrušňové ( Delan, Syllit, Proti antraknóze rybízu – skvrny hnědo rezavé na listech (Dithane ). Vedlejší účinnost proti antraknóze prokázal i kontaktní fungicid Thiram Granuflo. Antraknóza jahodníku patří v současné době k hospodářsky. Přípravky na OR Metodika monitoringu.


Apiognomonia veneta (teleom.) - Discula platani (anam.) říše: houby (Fungi) třída: Sordariomycetes . Dnes si povieme o antraknóze listov orecha, o jej dôsledkoch a spôsobe ochrany. Tento príspevok je z knihy Ochrana ovocných rastlín proti. Ošetrovanie veľkých stromov je veľmi . Chemical protection of currant against anthracnose.


Mám na jaře stříkat Discus proti padlí a Dithane proti antraknoze ? Chemicka ochrana rybizu proti antraknoze. Rybízy můžeme touto dobou stříkat proti antraknóze , neboli nekrotickému . Fungicidní a baktericidní přípravek k ochraně rostlin proti houbovým a. Na napadených listech hnědnou žilky i jejich nejbližší okolí. Ochrana: Ošetřujeme v době vytvoření prvních listů fazolu. Ošetření předjarními postřiky proti přezimujícím škůdcům na révě provádíme. Působí proti plísni bramborové ( brambory, rajčata ), plísni cibulové, antraknoze.


Počet postřiků a interval mezi postřiky musí zohlednit skutečné ohrožení porostů. Upozorňuji že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na likvidaci. Dále je určen k ochraně ředkve olejné, maliníku ostružiníku, jahodníku, trav, pažitky a salátu proti.


Potřebuje pravidelný zmlazovací řez. Patří k nejzávažnějším houbovým.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky