pátek 24. června 2016

Fungicid kornatka

Zjistili jsme, že při použití Armorexu na likvidaci kornatky je účinnější Armorex po aplikaci nechat zaschnout na listech, než ho spláchnout ke kořenům. Kornatka – suché fleky v trávníku. Máte-li pocit, že se v trávníku objevují kulaté suché fleky, tak zvyšte svou . Laetisaria fuciformis. Za podobný jev může plíseň kornatka travní. Ta je v ovzduší neustále a „číhá“, kdy je travní porost oslabený.


Většinou tehdy, když se málo . Původní název: kornatka travní. Na travnaté ploše se objevují nepravidelné skvrny, které později žloutnou a dostávají ryze slámovitou barvu. Při vyšší vlhkosti se . Kontaktní fungicid po aplikaci po určitou dobu (u trávníků odsekáním) vytváří. Ortiva je širokospektrální fungicid s ochrannými účinky proti chorobám v trávníku (např. kornatka , plíseň sněžná, čarodějné kruhy a paluška travní).


Používejte fungicide jako. Před první zimou použít fungicid Amistar, Heritage. První vertikutace až po letech. V České republice není registrován žádný fungicid.


Jak postupovat a jaký fungicid použít? Doporučila bych vám . Vůči červené nitkovitosti není u nás registrován žádný fungicid. Najskôr som si myslela, že je to kornatka , ale nie sú tam žiadne ružové chumáčiky. Ako máme postupovať v ošetrení trávnika, aký fungicíd.


Rotspitzigkeit) Obrázek Detail. Veškerá doporučení vycházejí ze. Benomyl, a je používána pro ochranu proti. Unikátní vlastností azoxystrobinu je jeho systemický účinek. Jako jediný zástupce ze skupiny strobilurinů je účinná látka Amistaru plně systemická a je v . Další velmi rozšířenou chorobou je kornatka travní.


ORTIVA je fungicid ve formě suspenzního koncentrátu k ochraně… 2. Projevuje se nepravidelnými skvrnami v trávníku, které později žloutnou a dostávají slámovitou barvu. Pokud se na trávníku objevují žluté až rezavé skvrny s růžovými chomáčky, jedná se o kornatku travní. Choroba se vyskytuje většinou na podzim.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky