středa 22. června 2016

Plíseň bramborová na okurkách

Plíseň na rajčatech ( plíseň bramborová ) může napadat listy, stonky i plody. Prvního příznaku, kterého si všimneme, jsou šedozelené vodnaté . K nejrozšířenějším plísním patří plíseň bramborová , která se vyskytuje na rajčatech, bramborách, a dále plíseň okurková na okurkách. Infinito je systémový fungicid k postřiku brambor proti plísni bramborové a dále proti plísni okurkové , plísni cibulové a plísni na rajčatech. ACROBAT MZ WG 4xg - plíseň brambor , rajčat, okurek.


Granulovaný přípravek proti plísni na bramborách, révě, cibuli, okurkách a rajčatech.

Přestože je pěstování okurek poměrně snadné, musíte i tady počítat s celou řadou chorob a škůdců. Pozor si dejte hlavně na plíseň okurkovou. Plíseň se na okurkách zpočátku projevuje žlutozelenými skvrnami, které se rozmáhají na listech, zatímco na spodní straně listů se tvoří našedlé . Rajčata nesázíme do bezprostřední blízkosti brambor, které plíseň bramborová napadá velice často a mohla by se mohla na sousedící rajčata . Katalog chorob a škůdců Okurky Plíseň okurková.


Působí na plíseň bramborovou , plíseň na rajčatech, plíseň okurkovou a d. Změny teplot, vlhko, dusno, to všechno nahrává plísním , které útočí na úrodu rajčat, okurek a brambor. S ochranou zahrady je třeba začít včas.

Fungicidní přípravek k ochraně proti peronospóře révy, plísni bramborové na bramborách a rajčatech, plísni okurkové na okurkách , aj. Foto, Balení, Dostupnost . V našich podmínkách napadá plíseň okurková kromě všech druhů a typů okurek i cukrové melouny. Na listech vznikají zpočátku žlutozelené . Důvodem je migrace nových ras plísně bramborové z Mexika do Evropy. Z historie víme, jak drastické dopady může mít plíseň bramborová na. Bonset a ještě před ním stihnu vypěstovat na jaře okurky , kterých je v létě přebytek.


Vlhké léto, i když bylo teplé, bylo pro plísně dobrou živnou půdou,. Tipy pro ekozahradu: Jak ekologicky na plíseň na rajčatech, okurkách a cuketách. Kombinovaný fungicid k ochraně proti peronospoře révy, plísni bramborové na bramborách a rajčatech, plísni okurkové na tykvovité zelenině a plísni cibulové . Postřik na plíseň na rajčatech a okurkách.


Rajče - pole: čerň rajčat,hnědá skvrnitost rajčete, padlí rajčat, plíseň bramborová :OL dny, max. Obsah: Oxychlorid mědi Použití: Brambor: plíseň bramborová , Cibule, pór: plíseň . Acrobat, což je přípravek prosti plísním (fungicid) s dvojím účinkem – tedy systémovým i kontaktním. Hlavní použitá je k ochraně rajčat, okurek a brambor.


Bakteriální skvrnitost okurky (Pseudomonas syringae pv. lachrymans) Plíseň dýňovitých. Plíseň rajčete – plíseň bramborová na rajčeti (Phytophthora infestans) .

Držte je dál od brambor. Rajčata také nesázejte blízko brambor – jak již napovídá název této choroby, plíseň bramborová napadá velice často zejména brambory, . Ve sváteční páteční vysílání jsme se věnovali okurkám. Ano, co se týká plísně bramborové , tak to je plíseň, která u nás na rozdíl od té .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky