úterý 7. června 2016

Hubení smutnice

Přípravky a postřiky na likvidaci smutnic. Jsou drobné, nenápadné a jméno „ smutnice “ získaly díky své ponuré šedočerné barvě. Na to, jaké se potřebuje k hubení množství, je to opravdu kalibr. Mezitím se mi larvy smutnic objevily i mezi semenáčky rosnatky Drosera rotundifolia. Hubení chemickými postřiky většinou není nutné.


Velmi se osvědčila kombinace několika níže uvedených opatření. Bez obav a omezení je . Jakmile se někde smutnice objeví, začnou se velmi rychle množit. Platí tedy, že oč dříve se pustíte do jejich likvidace, o to méně času a úsilí vás to . Jakmile jim dojde potrava (larvy smutnic ) samy vyhynou. Tato ekologická forma likvidace přitom není finančně příliš náročná. Přečtěte si náš odborný článek o tom, jak hubit tyto škůdce.


Včetně larev a tipů pro prevenci. Zbavit se smutnic není jednoduché, mají totiž „ tuhý“ kořínek a prochází třemi životními stádii. Hubení zahradních škůdců: rady, zkušenosti, diskuze. Ekologická likvidace larev smutnic a krtonožek v podobě parazitických hlístic Nemaplus a Nemastar.


Hubení smutnice

Hlístice rodu Steinernema feltiae a Steinernema scapterisci . Doporučuji použit na SMUTNICE přípravek MOSPILAN i když výrobcem není určen na hubení mušek, vájíček či larev. Malé balení Mospilanukk obsahu 8g asi . Hlístice v zemině čichem vyhledávají larvy smutnic a hubí je. Larvy smutnic v květináčích vašich pokojových rostlin většinou pocházejí ze zakoupeného substrátu. Po vysazení květin a prvním zalití pak z . Z květináče hlístice nevylezou ani během procesu hubení a nejsou nijak závadné pro člověka nebo domácí zvířata.


Postřik na smutnice obsahuje unikátní aromatické látky, které hubí mušky smutnice v květináčích - stačí aplikace. Dospělé mušky smutnic. Působí také proti tvorbě nevzhledných plísní . Ve větším množství již ale budou doslova žrát všechny rostliny kolem.


Možnosti likvidace smutnice. Klasickým bičem jak zlikvidovat smutnice jsou . Parazitické hlístice rodu Steinernema feltiae jsou velké 7-mm. Larvy hlístic se v půdě aktivně pohybují a čichem vyhledávají larvy smutnic.


Do nich se dostávají.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky