čtvrtek 9. června 2016

Brusinka pěstování

Viróza se u broskvoní projevuje vizuálně hlavně na plodech. Jsou na nich patrné prstencové nebo nepravidelné světle . Choroby broskvoní - houbové choroby broskvoní účinně potlačíte postřikem po opadu listí za teplých podzimních dnů,. Než se jaro na zahradě ohlásí rozkvetlými broskvoněmi , ještě to chvilku potrvá. Pak jim budou hrozit mrazíky, ale před zákeřnou nemocí , na níž .

Kadeřavost broskvoní. Na mladých listech zpočátku vypouklé světle zelené nebo červené skvrny. Později nápadné zpuchření a zkadeření listů.


Plum pox virus-PPV - u broskvoní se projevuje. Prečtěte si jaké způsoby jsou nejvhodnější a jak této nemoci. Hlavní nemocí broskvoně je kadeřavost, postrach všech zahrádkářů. Bojujte s ní pomocí bordóské jíchy, kterou jí budete ošetřovat na konci .

Pěstujeme broskve - oblíbené odrůdy, pár slov o nemocech, prořezávání a péči. Výbornou volbou je Amsdenova odrůda, jež ej rezistentní třeba vůči monilinové hnilobě. Broskev, Broskvoně , Monilinové hniloba,Mšice, . Z ostatních nemocí výrazně zhoršují zdravotní stav broskvoně viry a virózy, zpravidla přenášené mšicemi a jiným savým hmyzem.


Velmi nepříjemné jsou virové . Jedna z nejrozšířenějších chorob, která dokáže opravdu potrápit, je kadeřavost broskvoní. Broskvoň (Prunus persica), mandloň obecná (Amygdalus communis L.). Poškozeny mohou být listy, letorosty a plody, na kterých bývají . Tyto skvrny se velmi rychle zvětšují, zduřují a . Latinský název ‎: ‎Taphrina deformans Anglický název ‎: ‎Leaf curl of peach Padlí broskvoně - Atlas - Agromanuál.


Tyto listy se deformují, hnědnou a předčasně opadávají. Takto poškozený strom je vystaven většímu riziku infekce houbových chorob. Mrtvice“ meruněk a broskvoní.


Infekce houbou, která způsobí . Rozvoj choroby začíná v době, kdy součet hodin teplejších než °C od začátku ledna přesáhne 1hodin. Tyto hodiny se neustále sčítají, a .

Fungicidní ošetření po vyrašení broskvoní nebo po objevení příznaků choroby je už neúčinné. Tady pak může pomoci otrhávání napadených . Autor: Archiv ireceptar. Mšice na broskvoních Stejně jako většinu pěstovaných rostlin i broskvoně napadají mšice: mšice broskvoňová ( Myzus persicae ), mšice. Je-li již strom napaden a vykazuje bakteriální onemocnění projevující . Příčinou je houbové onemocnění kadeřavost broskvoně (Taphrina deformans).


Napadá především listy, méně často také letorosty, výjimečně i květy a plody. Asi těžko bychom našli závažnější chorobu broskvoní , než je právě. V Egyptě se červ stal symbolem nemoci.


K rostlinným léčivům patřil akát, broskvoň , cedr, datlová palma, fík, 28. Klejotok u broskvoní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky