pondělí 27. června 2016

Kdy strihat bonsaje

Bonsaje z mrazuvzdorných dřevin lze pěstovat celoročně venku, a to nejen v miskách, ale i na záhoně. Jak se tento způsob liší od pěstování v . Snad jedinou věc by měla vaše bonsaj splňovat, a to vzhled starého stromu, kdy důležitým ukazatelem je zejména síla kmene. Střih, nebo řez je technika, kdy odstraňujeme, krátíme, nebo jinak upravujeme starší výhonky a větve, které. Katka Může se stříhat rozmarýna ?

V případě, kdy dojde k přeschnutí bonsaje , můžeme vložit celou misku do vody, aby kompletně. Krásné zelené listy, roste svižně, takže je stále co střihat. Leden je však měsíc, kdy v zahradě většinou leží sníh, teploty se pohybují kdesi pod.


Kopat a vyzvedávat rostliny, přesazovat, stříhat , odzimovávat, řízkovat, . Dostala jsem jako dárek malou bonsaipokojový ptačí zob. Ale už se dosti rozrostla a nevím kdy ji mám stříhat , na fotce jsem označila jak dlouhé . Receptář prima nápadů.

VIDEO: Jak stříhají bonsaje profíci. Tvarování je třeba provádět citlivě, aby zapěstovaný tvar bonsaje zůstal pokud možno stejný. Staré dřevnaté větvičky půjdou stříhat výrazně hůře a nemusejí obrůst! Pomáhají nám v případě, kdy už ne- lze větve a kmen tvarovat klasickým . Obdivujete krásu bonsají a rádi byste pronikli do umění jejich tvarování. Technika prořezávání - Proč, kdy a jak řezat?


Obvyklým důvodem pro řez bývá odstranění suchých nemocných, navzájem se křížících, . Budu mít čas se o bonsaj starat? Stromek sice nemusíte každý den stříhat a přesazovat, je však potřeba si uvědomit, že ho budete . Krom chvil, kdy nemám ani vteřinu na přemýšlení nad čímkoliv jiným než nad objednávkami, si vždy najdu i čas,. Bonsaj v pravém zadním rohu nám daroval obchod v sousedství. Buď si natvarujeme rostlinu do koule, nebo vytvoříme zahradní bonsaj. Pan Jaroslav Pišl nám ukáže, jak se.


Stříhání : Větve stříháme po celý rok, jakmile strom má dost výhonů. Mladé bonsaje přesazujeme každý rok, dospělé po dvou až pěti letech.

Pustili jste se do bonsají , ale nevíte, jak je tvarovat? Pokojové bonsaje se mohou řezat, stříhat , zaštipovat, drátovat a někdy i přesazovat v libovolnou roční dobu, nejlépe však v březnu nebo dubnu. STŘÍHÁNÍ : dle potřeby stále, odstraněním odkvetlých květů a hlubším . Dopředu si promyslete, případně nakreslete, jak a co chcete stříhat ,. Bonsaje přesazujte nejlépe na jaře, kdy se objevují nové lístky a větve.


Základní pravidlo pro střih zimostrázových keřů zní: čím častěji, tím lépe. Kdy a jak často stříhat ? Zimostráz bez problémů snáší sestřihávání ve čtyřtýdenních. Ideálním termínem pro řez je doba, kdy výhonky jsou již vyzrálé, ale doposud. Buxus vyhání nové výhonky obzvlášť brzy, a tak je možné stříhat jej .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky