středa 15. června 2016

Roubování višně na třešni

Nám se tedy nabízí možnost třešně roubovat. Pan Václav Macháček nám vysvětlí a hlavně ukáže, jak se má při roubování třešně postupovat. V roubování třešní se mi osvědčil následující postup.


Otázka: Kdy je nejvhodnější čas pro roubování třešní ? Pravidla pro roubování třešní a višní , jsou prakticky stejná - nebo já aspoň nevím o rozdílech.

U višní je větší problém najít na starším stromu . Jak naroubovat višeň (podnož)? Starší strom má svá specifika. Roubování starší třešně. Rozhodnete-li se pro roubování za kůru, musíte počkat až do doby, kdy bude strom . Už hodně dlouho pozoruju na jaře, kolik planých třešní kvete v mezích a. Kdy se pustit do roubování třešní ? V období vegetačního klidu – nejlépe koncem února, .

Pomocný klacík, který jsme na jaře přidělali ke stromku. Jan Urbánek - pěstitel 31. Jádroviny do let, třešně a višně do let, slivoně a meruňky do 10.


Až do doby roubování uložíme výhony v chladnu tak, aby nenarašily, . Pokud je podnož - tedy větvička, na kterou chcete vybranou odrůdu jabloně, hrušně, třešně apod. Z pedie, otevřené encyklopedie. Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání.


Obvykle platí pořadí v roubování , kdy jako první je na řadě angrešt a rybíz, pak třešně a višně , dále meruňky, švestky, slívy a nakonec jabloně a . Nejprve řežeme rouby z ořešáků a peckovin: meruněk, třešní , višní , slivoní. V prosinci začněte s odběrem roubů na roubování v novém roce. V druhém roce po naroubování založte korunku, ideálně s pěti kosterními výhony a . Američan vytvořil roubováním strom plodící druhů ovoce.


GALERIE VIDEO MAGAZÍN 24. Magazín autor: Hana . K přeroubování jsou vhodné a má tedy význam přeroubovávat stromy zdravé, ale ne příliš staré: jádroviny do let, třešně a višně do let, slivoně a meruňky . Máte někdo zkušenosti s jarním očkováním višní a třešní ?

To je skoro jako roubování jen používáš jediné očko a dobře to funguje :mrgreen:. Pozor na okousání hlodavci. Požadavky na pěstování. Vyhledávání článků podle tagu roubování.


Nabídka Očka a rouby. Třešně i višně potřebují půdu s dostatkem . Určitě neuškodí přečíst si Čapkův Zahradníkův rok, ale pro začátek nám postačí informace, že u třešní a višní provádíme .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky