středa 29. června 2016

Střihani meruňky

Půvab stálezelených listnatých a jehličnatých keřů oceníte hlavně v zimních měsících, kdy vynikne jejich krásná struktura. Před zahájením výkopových prací v zahradě si nejprve naplánujte, kam který strom, případně keř vysadíte. Stálezelené keře nejsou příliš . Listy jsou úzce oválné, kožovité a matně zelené, na délku mají až cm.


V chladném mírném podnebí se stálezelené rostliny omezují na nízké keře a . Opadavé nebo většinou stálezelené keře , v původní domovině tvoří i stromy,.

Protože si ponechávají listí, vytvářejí jakési ´bloky´. Vaše zahrada pak vypadá větší, když. Otázka, Odpověď, Status.


Pokud se ovšem stálezelené rostliny do zahrady zakomponují . IV-IX půdopokryvná rostlina, náhrada trávníku, do nádob. Někdy lehce blednou, hnědnou, zežloutnou. Ale drží si svůj tvar.


Okrasné stromy a keře. Výhody stálezelených keřů.

Zakládáte zahradu, nebo si jen chcete oživit tu stávající? Poohlédněte se po sazenicích stálezelených keřů , které neopadávají ani v zimě, . Není zahrada, ve které byste neocenili efekt stálezelených dřevin. Po celý rok zelené listy nebo jehlice zaplavují zahradu zelenou barvou, a to i . Nakupte z pohodlí domova. Vysaďte stálezelené dřeviny.


Protože je vysazujeme solitérně nebo v řídkých rozvolněných skupinách, . Chcete mít krásný, stálezelený živý plot okolo zahrady? Pořiďte si ty správné keře a stromky. Musíte jim ale umět poskytnout péči.


Jejich dominanci vnímáme zejména v zimním období, kdy všem listnatým dřevinám a keřům v zahradě opadaly listy. Nároky: Půda je vhodnější propustná, živná, lehčí. Hůře roste na podmáčených težších . Z promrzlé půdy nemohou dostatečně přijímat vodu.


Sep Dají se i stálezelené keře množit na podzim řízky z vrcholků? Nevím, jak se keř jmenuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky