středa 22. června 2016

Male jehlicnany

Male jehlicnany

A jaké bylinky jsou k sušení ideální? Kopr, libeček, majoránka , oregano, rozmarýn, či tymián. Ale také vavřín neboli bobkový list a řada dalších. Pro sušení jsou nejvhodnější pravé hříbky, hřibovité houby, žampiony,. Sklizené rostliny se suší a poté se strojově oddělují lístky od stonků.


Male jehlicnany

Majoránka se dnes nejčastěji pěstuje v Egyptě a jižní Evropě. Známé jsou dva druhy sušení. Listy k sušení sbíráme přesně před rozkvětem květů ráno nebo večer, protože v této době obsahuje nejvíce aromatických látek. Majoran (vrtni mažuran, mirisni mažuran, majuran, mirišljavak, lat. Origanum majorana) je biljka koja raste po Sredozemlju, Mađarskoj, Njemačkoj, Francuskoj , . Z majoránky sbíráme celou nať před vykvetením.


Bylinku sbíráme ráno po oschnutí rosy, dříve než začne svítit prudké sluníčko. Před rozkvětem se stříhá: meduňka, šalvěj, máta, oregano, majoránka , tymián a bazalka. Některé bylinky můžeme sbírat opravdu v průběhu . V kuchyni využíváme při přípravě masa a omelet. Její stonek je čtyřhranný, celá rostlina . Nejlepším způsobem sušení majoránky je hluboké zmražení, při kterém se uchová maximální množství aromatických látek. Majoránku si cenili již staří Egypťané, Řekové a Římané.


Male jehlicnany

Jako koření se používá majoránka drhnutá, . Výjimku představuje majoránka k sušení , kdy je daleko praktičtější nasušit celé stonky a lístky odrolit až v suchém stavu. V případě majoránky . K sušení jsou vhodné: semena anýzu, pelyněk černobýl, semena kmínu, levandule. Podle mě je ale stejně majoránka nejlepší . Důležité je také sušení ve stínu, aby květy neztrácely barvu. Na susení se sklízí krátce pfed rozkvëtem.


Jak správně sbírat, sušit a skladovat bylinky - Žena. Rozmarýn, majoránka , bazalka nebo tymián. Podíváme se na to, jak je . Doba přípravy: minut.


Male jehlicnany

Find this Pin and more on Výpěstky ze zahrady a skleníku by . Sušení majoránky-letošní. Hodí se také k sušení. V tomto stavu je aromatičtější než čerstvá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky