úterý 9. února 2016

Trubač popínavá rostlina

Typ: popínavá rostlina. Původ: Severní Amerika. Druh: popínavá rostlina. Rod má dva druhy: velkokvětý a kořenující.


Rozmnožujeme výsevem, mladé rostliny předpěstujeme v květináčích. Popínavý trubač velkokvětý je nejbohatěji kvetoucím ze skupiny těchto popínavých rostlin. Po odkvětu již zbudou na rostlinách pouze tobolky. Jestliže se vám tato rostlina zamlouvá, pak čtěte dál, budeme se totiž věnovat pěstování . Ať už je přichycený k treláži u domu, k pergole či nějakému sloupu, . S novým rašením je třeba u trubače počítat relativně pozdě, asi . Břečťan popínavý - Hedera helix.


Trubač kořenující - Campsis radicans. I když má české pojmenování, zahrádkáři ho znají především pod jménem trubač. Nejčastěji se pěstuje jako popínavá rostlina , dokáže zaplnit . Má tmavě zelené lichozpeřené listy, které na podzim opadávají. Kvete od července do září. Dorůstá do výšky m. Jejich pěstování je vcelku nenáročně.


Rostlina potřebuje zimní krytí. Oživí Vám Vaši zahradu. Měsíce kvetení, Červen, Červenec, Srpen, Září. Požadavky rostliny, slunce, mrazuvzdorná, propustné půdy, nenáročné.


Použití rostliny, popínavá rostlina. Barvy rostliny ‎: ‎žlutá, oranžová popínavá rostlina trubač – Seznam. Křivouš kořenující, trubač (Campsis radicans) je druh rostliny z čeledi. Popínavá rostlina trubač (o popínavkách více ZDE) pochází z . Vétsina konstrukcí pro popínavé rostliny je vyrobena ze dreva. Korenující popínavé rostliny , napr.


Je mrazuvzdorný do -° C. Díky expanzivním kořenům vytváří množství nových rostlin. Tento typ pěstování není závislý na opoře a rostlina tak může stát kdekoli v zahradě. Tyto trubkovité květy rostou v soukvětí okolík. Naše cena bez DPH ‎: ‎4Kč Naše cena s DPH ( ) ‎: ‎5Kč Vyhledávání „trubač kořenující“ – Heureka.


Má dlouhé a bohatě olistěné výhonky, v některých partiích rostliny se tvoří i krátké kořínky, kterými se rostlina přichytává k podkladu. Dům a zahrada - Sazenice trubac bazar. Představíme vám vytrvalých popínavých rostlin a keřů, které také. Tvoří keře s dlouhými výhony, výška až m.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky