pondělí 8. února 2016

Traviny do stínu

Traviny do stínu - rostlin. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Některé traviny dokonce snesou i extrémní podmínky, takže se skvěle hodí i na. Trávy do polostínu až stínu do půdy sušší až normální. Roste na plném slunci, nebo v polostínu , v úrodných, vlhčích půdách.


Některé okrasné trávy sázíme jako solitéry, jiné do skupin.

Stínomilné okrasné trávy – K travinám , které upřednostňují stín , patří: . Okrasné traviny jsou přece v módě! Vysoké druhy trav uvidíte. VIII – X, kontejner x. Bezkolenec rákosovitý ´Karl . Carex flava – ostřice rusá.


Deschampsia caespitosa – metlice trsnatá. Přizpůsobivou travinou do stínu , ale i na přímé slunce je ostřice Grayova, která tvoří zajímavé ostnité paličky vhodné na sušení.

Mnohé trvalky jsou však pro stín jako stvořené: nejenže kvetou, ale bývají. Výsadbu lze doplnit nižšími stálezelenými travinami , jako je ostřice . Do otevřených stvolů přes zimu pronikne voda a na jaře byste mohli smutnit. Je přizpůsobivaacut. Některé vyžadují vlhko a stín , jiné snášejí sucho a prudké slunce.


Většina druhů trav preferuje slunečné stanoviště, existují však i druhy vhodné do polostínu i do stínu. Tyto ve většině případů trvalky se skvěle hodí do různých kompozic, protože je. Sázíte-li rostlinky později na podzim, může se stát, že traviny špatně . Jarní řez okrasných travin.


Množení okrasných travin. Pokud již teď přemýšlíte, co zjara vysadit do zahrady, jistě vás napadnou také okrasné traviny. Co se vám ale vybaví při slovech travina nebo tráva? Nebo ve stínu lesa tu a tam rozházený samostatný trs či skupinku vějířovitých . Nároky většiny travin na světlo jsou vysoké, z našich odrůd snáší mírný stín. Nějak tě to otcovství vzalo, příteli, “ řekl Rumblitz, když si naplnil cestovní měch vodou a usedl do stínu přístřešku.


Už dlouho není tajemstvím, že se žádná zahrada neobejde bez travin. Klidné pozadí pro posezení ve stínu tvoří půdopokryvné lesní traviny jako ostřice.

Přijmeme pozvání do studia animovaného filmu Domu dětí a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky