úterý 16. února 2016

Kdy je vhodný postřik na meruňky

Pokud máte ořešák na zahradě, dobrá rada pro sběr co nejlepších ořechů. Pomoci stromu lehkým třesením větvemi můžete až v okamžiku, kdy už velké. Pravidelně jej hnojte hnojivem s draslíkem, prospívá mu i vápnění.


Kdy ořechy dozrávají? Hlavní sezona sběru vlašských ořechů se časově kryje s koncem září a počátkem října. Spadané ořechy sbíráme a pokud na sobě mají .

Ořešák královský – chutná i léčí. Vyrobte si krmivo pro ptactvo – jak a kdy přikrmovat. Základem hnojení ovocných stromů jsou organická a minerální hnojiva. Během roku je vhodné . Pro rybíz má organické hnojení.


Jak to že můžeme vidět staletý ořešák růst a plodit své velmi výživné plody,. Vlašské ořechy, plody ořešáku královského nebo i vlašského (Juglans regia). Kravský hnůj je určen pro základní hnojení před výsadbou tradičních plodin jako jsou brambory, řepa . Pokud hnojivo stromům prospívá, hnojte znovu po 3-letech.

Po hnojení otestujte půdu na pH, jestli nepotřebuje upravit do původního stavu. Ořech saďte buď na podzim anebo na jaře. Mohutné stromy však zabírají dost místa a . Nevíte, kdy bude ořešák plodit ani jaké ořechy bude mít! Zdravím všechny pěstitele a milovníky ořechů.


Já si vyzkoušel množení z plodu, . Pěstovat ořešák královský je snadné. Později už děláme jen bezpečnostní zásahy do koruny, kdy se větve skloní příliš nízko a omezují naše . To je správný čas, kdy je zaopatřit pořádnou dávkou živin: dusíkem,. Zavlažovat, sklízet, hnojit a sázet podzimní zeleninu. Záhony nikdy nezalévejte přes den, kdy na ně praží sluneční paprsky. To samé platí pro ořešáky a keře s drobným ovocem – rybíz, angrešt, maliník, vinná réva.


EKOLOGICKÉ PĚSTOVÁNÍ LÍSEK A VLAŠSKÝCH OŘEŠÁKŮ JE IN Být. Je si vědom toho, že v případě, kdy jedna kultura neurodí a druhou nebude moci. Mikovi proto k hnojení zatím využívají přírodní chlévský hnůj.


Zahrádku lze hnojit kompostem, hnojem, lze také použít průmyslová hnojiva - hnojení cereritem, kdo chová slepice, může použít hnojení slepičincem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky