čtvrtek 18. února 2016

Kdy vysévat okrasné trávy

Stejně jako v případě běžného travního semene lze i okrasné trávy samozřejmě přímo vysévat , čili množit generativně. Využít přitom můžeme . Ne tu, kterou jezdíte umravnit sekačkou, ale trávy okrasné. Samozřejmě, že můžete vysévat nové trávy přímo semeny (generativní množení). Schopnost vytváření květů se dostavuje . Jednoleté druhy některých trav mají tak hezká květenství, že se vysévají jako doplněk mezi. Všechny jednoleté trávy vyséváme časně zjara.


Při nákupu dbáme na druh rostliny. Stínomilné vyžadují kypré humózní půdy. Většina druhů okrasných trav se vysévá v období od listopadu až do června. Září je obvykle příjemný měsíc, kdy je radost posedět na zahradě . V podzimním období, kdy většina květin a keřů potřebuje naši starost . Hodí se do míst, kde je nesnadné sekat ( trávu sečeme jen dvakrát až třikrát za rok), a také do sadů. Kromě trav obsahuje i jeteloviny a další pestře . Vytrvalé trávy vyséváme zjara na povrch země v miskách, případně semena.


Stálezelené trávy lze umístitna stanoviště i na začátku podzimu, kdy nastává . Vysévá se často přímo do volné půdy do předem připravených záhonů,. Takto se vysévají např. Určitě si vzpomínáte na loňské období, kdy jste hledali různé nádobky od . Kostřava šedá - okrasná tráva.


Na zahradě jsou krásné v létě, ale v zimě, kdy jsou zahaleny do sněhu. Ještě pořád je čas vysévat zeleninu a postarat se o trávník. Sázet můžete okrasné stromy a keře.


Kořeny okrasným trávám nezkracujeme. Ujmutí sazenic podpoříme pravidelnou zálivkou a přistíněním. Kortadérie, známá spíše pod názvem pampová tráva či pampas, dokáže opravdu. Semena se prodávají v kolekci duo line a vysévají se v dubnu.


Osivo vyséváme do propustného substrátu a klíčí poměrně dlouho. Podobně jako u okrasných trav hrozí u středomořských rostlin to, že v zimě namrznou. I u nich se proto vyplatí počkat s řezem na jaro, kdy. Kortadérie (Cortaderia selloana), tak se nazývají pampové trávy , které.


V tomto článku se zaměříme na situaci, kdy zakládáte trávník úplně nově. Volně rostoucí trávníky se vysévají tam, kde se dá tráva obtížně sekat, tedy . Působivý je vzhled rostlin v ranní rose nebo po dešti, kdy se laty třpytí drobnými vodními kapkami. Téměř všechny jednoleté trávy lze vysévat i přímo na venkovní záhon . Rovněž vytrvalé okrasné trávy jako ozdobnice (Miscanthus), dochany ( Pennisetum) aj. Rostliny sám vysévá , řízkuje a také.


Kdy trvalky ostříhat. Až po prvním či druhém. Témy: krásny trávník,síť proti krtkům,travnik, vysévání trávníku. Okrasná zahrada: Úkoly na květen .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky