úterý 16. února 2016

Kdy se stříhají popínavé růže

Popínavé růže s ohebnými výhony (Rambler) nevytvářejí trvalou strukturu. V létě je třeba provést tzv. Pnoucí růže se moc nestříhají, odstraňují se jen suché a přestárlé výhony. Po odkvětu lze u remontantních zakrátit boční odkvetlé výhony, aby . Kdy a jak stříhat růže?


Pryč musejí přijít všechny výhony, které jsou staré nebo jakýmkoli způsobem poškozené.

Březen je ideálním měsícem pro stříhání růží a růžových keřů. Pokud popínavé růže každoročně upravujeme, mohou být velmi krásné. Revize Keře růží po odkrytí prohlédneme.


Než začneme stříhat , jednotlivé kroky si dobře promyslíme, abychom . Tyto výhony jsou nejdůležitějším projevem zdravého růstu pnoucí růže , jimiž se rostlina stále omlazuje. Zpravidla v prvním létě nepřinášejí vůbec květy, ale to není . Mám druhým rokem popínavou růži Flammentanz, obrostla celou oporu (oblouk),. Máme růži s červenými květy.


Jak a kdy stříhat meruňku?

Opakovaně kvetoucí popínavé růže dokonce kvetou na letošních, ale i na starších výhonech. Na jaře z nich je třeba odstranit výhony starší než . Také pupeny už musí být narašeny. Ideální je tedy druhá polovina března. Jednotlivé druhy růží řežte odlišně.


Velkokvěté růže sestřihněte na . Růže se stříhají poprvé na podzim. Bohaté keře růží , stromky, pnoucí i skalkové růže vyzdobí během roku nejednu zahradu či skalku. Takto musíme prostříhat a zkrátit všechny keře popínavých růží až po střechu. Prořezávání keřů růže je prospěšné pro dobré zdraví rostliny a navíc je to.


Dávejte pozor na to, aby vaše nástroje byly vždy ostré, jen tak budou stříhat. Pokud pěstujete starobylé odrůdy zahradních, popínavých růží , neprořezávejte je ! Jarní řez růží provádíme nejlépe v čase, kdy kvete zlatice ( Forsithya), lidově . Jaké je nejvhodnější stanoviště pro vysázení růží. Unsubscribe from toscinka?


Okrasná zahrada izahradkar.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky