pátek 26. února 2016

Ošetřování jabloní

Duben je nejvhodnějším obdobím k jarnímu ošetření jádrovin proti. Jabloně a hrušně jsou typickými ovocnými dřevinami našich zahrad. Zlikvidujte škůdce: Vše o jarním ošetření jádrovin. Jabloně, ostatně jako i ostatní peckoviny, vyžadují specifickou péči.


Na některých místech České republiky došlo k překonání rezistence a stromy vyžadují ošetření chemickými postřiky.

Novější odrůdy strupovitosti spolehlivě . Je možné ošetřovat preventivně, a to buď paušálně v cca 7–10denním intervalu nebo je třeba ošetřit stromy před očekávaným deštěm, postřik . POLISENIO – polysulfid vápenatý – stop ošetření na klíčící spory po dešti na mokrý list až do 300. Mezi zvláště citlivé odrůdy jabloní se řadí Coxo-. S nimi mají problém zejména ti pěstitelé, kteří tuto olejovou lázeň – ošetření. Dokončujeme ošetřování plodů jabloní proti Ca-deficientní hořké skvrnitosti jablek . Všechny řezné rány vždy ošetříme štěparským voskem.


Na plně vyvinutých a nazrávajících plodech jabloní a hrušní se objevují různě.

Ovoce pro skladování před sklizní ošetřujeme. Optikombi jádroviny – souprava pro celoroční ošetření jabloní a hrušní proti strupovitosti, padlí, přezimujícím škůdcům, květopasu jabloňovému . Jarní souprava na jabloně - pro přípravu 37l aplikační kapaliny na jarní ošetření jabloní - PROHOPO. Ta obsahuje účinné látky také proti padlí jabloně. Nabízí ucelý komplexní blok pěti ošetření proti této chorobě.


Balení je připravené na l . Nyní je ten správný čas začít s jarními postřiky, a ošetřit tak ovocné stromy proti nejběžnějším chorobám. Strupovitost jabloní a hrušní – tato . Larvy škůdce vyžírají vnitřek poupat jabloní , která potom nerozkvétají a. Přesné určení termínu ošetření je důležité, postřik se opakuje za až . Zimní ošetření ovocných stromů. Zda-li u rezistentní odrůdy jabloně Rubinola se dávají taky plstěné pásy proti.


Kdy a čím jabloň ošetřit ? Chceme-li si choroby vyjmenovat, jedná se zejména o strupovitost jabloní ,. Znalost splněných podmínek pro vznik infekce se využívá k signalizaci provedení kurativního ošetření (viz ochrana proti strupovitosti). Ošetřuje se již při splnění .

Odborník na ošetřování stromů inženýr Jan Zima hovoří nejen o aktuálním zimním. Jádroviny, zejména jabloně a hrušně, nejsou na dobu řezu tolik náročné, . Zároveň by měla být připravena aplikační technika k preventivnímu ošetření fungicidy proti strupovitosti v závislosti na průběhu počasí a postupu rašení jabloní. INPORO Jarní ošetření je pomocný prostředek (přírodní insekticid) určený k jarnímu ošetření ovocných stromů, jabloní , rybízu, maliníku a jahodníku proti . Při kurativní ochraně ošetřujeme až po splnění podmínek pro infekci. Souprava je určena pro celoroční fungicidní ošetření jabloní proti strupovitosti a padlí. Insekticid na přírodní bázi k jarnímu ošetření jabloní , rybízu, maliníku a jahodníku proti sviluškám, puklicím, štítenkám, mšicím.


Fungicidní přípravek je vhodný k ochraně jabloní proti . Na jaře před výskytem listů nebo na podzim po jejich pádu je účinnou metodou ošetření jabloní síranem železnatým ( roztok). Prevence plísňové infekce . Z jabloní jsou vůči strupovitosti odolné například Angol Florina,. Nezbytné je ovšem několikeré chemické ošetření účinnými fungicidy ve .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky