pátek 12. února 2016

Řízkování rododendronů

Réva vinná – výsadba sazenic a ošetření rostlin po výsadbě. Ošetřování rostlin během roku. Tím jsme vytvořili zásobní čípek, který je na keři první tři roky a poté se zcela odstraní. Brzy zjara provádíme řez dle způsobu vedení révy. Nevíte jaká odrůda vinné révy je vhodná pro pěstování na zahradě?


Na rameni provádíme řez. Výhon, který jsme v prvním roce zaštípli, nyní seřízneme na jedno očko, aby vyvazovaný dlouhý výhon převyšoval o jedno . Tradiční akci pořádá Svaz vinařů ČR ve spolupráci se společností BS vinařské potřeby. Nejvýznamnější vinohradnická událost roku nabízí vinařům . Mistrovství v řezu vinné révy se konalo v Dolních Dunajovicích. Prořezávali let starý vinohrad s odrůdou Rulandské šedé. První závody se pojedou v sobotu 28.


Pěstujeme révu vinnou. Vedení a řez pro současnou situaci ve vinařství. Mělníka a první zmínka o českých vinicích je v darovací listině. Jan Had s názvem „Vinice v jakém položení.


Místo sazenic, které se v prvním roce neujaly, se vysadí nové sazenice stejné. Její řez patří k dominantní viniční práci, který mění tvar rostliny a vzájemný poměr mezi . V první fázi téměř 1let. Ve druhém roce se provede zimní řez podle. Vertiko před řezem ( vinařství Sádek) . Mám první rok vinnou révu a teď nevím jak jí mám zastřihnout.


Základní řez ale dělám v době vegetačního klidu, obvykle v období od prosince do února. Během roku pak průběžně odstraňuji výhony, které mi překáží. Návod jak správně ostříhat vinohrad a postarat se o vinohrad. Vhodné pro naprosté amatéry.


Degustace vín s vinaři online Řez a vedení révy vinné část II. Blog vše o zahradě vseozahrade. Vopred vďaka za radu. Letos na jaře jsem zasadil vinnou révu a ponechal jen jeden výhon. Nyní má už asi 2m a nevím kdy a jak dále provádět řez , na kolik oček, kolik výhonů atd.


Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce Vinná réva uživatele Miriys Miriysov. V období po začátku rašení révy vinné (2. polovina dubna až začátek května). Metodika zimního řezu révy vinné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky