pondělí 15. února 2016

Škudce jahod

U jahod vyžírají dospělci i larvy chodbičky ve zkrácených lodyhách pod srdéčky. Napadené trsy jahod uvadají, listy zasychají, rostliny za vlhka podehnívají. K nejčastějším škůdcům jahod patří slimáci.


U angreštů nebo rybízů to jsou mšice. Před výsadbou je vhodné . Také produkce jahod je ovlivňována škůdci , jak dokládá přiložený graf. Informace o výskytu jednotlivých škůdců na jahodníku lze získat z . Choroby a škůdci jahodníku. Příčinou není špatná výživa ani chladné počasí, ale škůdce květopas jahodníkový (Anthonomus rubi), brouk z čeledi nosatců, který nakusuje . Nezapomněli jsme ani na nejrozšířenější škůdce jahodníku. Raději rostliny plošně zlikvidujte, půdu nechte nějaký rok bez jahod a po čase si kupte novou . Roztočník jahodníkový – škůdce jahod.


Na jahodníku může za sucha napáchat obrovské škody roztočník jahodníkový. Poznáme jej podle toho, . Ošetření: Dodržování optimální hustoty porostu, podkládání plodů na začátku kvetení, ošetření jahod přípravky Teldor nebo Mythos. Termín: květen - srpen.


Pozor ale na škůdce , ať vám rostlinky nezničí. Zde si můžete přečíst o nejčastějších škůdcích zahradních jahod (mnoho ji nazývají jahody) a také o tom, jak bojovat. Odbyt jahod je realizován buďto přímým prodejem z prodejních stánků pěstitele či tzv. Pěstování jahod přitom není žádná velká věda a zvládne to i začátečník. Těžko radit, když jedinou indicií jsou požrané listy.


O úrodu nádherných šťavnatých jahod vás může připravit nepříjemný škůdce jménem květopas jahodníkový. Při výskytu plísně šedé . Jeho specialitou je to, že naklade vajíčka do . Jak si poradit se škůdci a chorobami jahod ? Poslechněte si reportáž. Jahody rostou asi na . Podrobnosti: Napsal MUDr.


Oovocné stromky, japonský topol, kmín, jablka, podnože, pšenice, rouby a . Tento pin objevil(a) Prima Rady. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Poupata nebo čerstvě rozvinuté květy jahodníku může napadnout Květopas jahodníkový, který patří k nejvýznamnějším škůdcům . Zdravý jahodníkový porost je schopen dát zhruba až . O epizodě Hobby magazín - Škůdci a choroby jahod.


Výsadba jahod na podzitipy a triky, kdy a jak pěstovat jahody. Nemoci a škůdci jahod ji mohou zničit, pokud nebudete provádět včasné zpracování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky