neděle 7. února 2016

Jak proparit hlínu

Příroda kolem nás se pomalu chystá k zimnímu spánku, vy ale rozhodně neusínejte. Právě nyní je ideální čas k propaření zeminy, kterou . Nemám nic proti pečení hlíny v troubě, já osobně používám léta prověřený návod mojí babičky, která vždy říkala, že dobrá hlína musí . Malé množství zeminy lze propařit v mikrovlnné troubě. Jakou dát zeminu do skleníku?


Už žádní škůdci na pokojových rostlinách? Přesadit rostliny a dopřát jim tak novou, výživnou zeminu, to pro ně nemusí být vždy výhra. To v případě, že si se zeminou . Po propaření nechte hlínu asi tři dni odpočinout a potom sázejte. Pouze když si někdy nahrabu hlínu na zahradě do 1-květináčů,tak ji už v. Až všechno propaříte , vyčistíte, vydesinfikujete a zakoupíte novou . Důležité je také substrát před použitím řádně propařit.


Nejlepší je využít horkovzdušné trouby, kterou ohřejeme na teplotu až 70°C. Zničení škůdců v hlíně na pokojové rostliny. Loni mi z hlíny lítaly mušky a ve vodě plavaly červy! Musí se propařit , takže zvolte jakoukoliv teplotu nad 1°C.


V mikrovlnce stačí ponechat zeminu cca minut, v troubě přibližně dvakrát déle. Nechte projít maximální teplotou a pak vychlaďte. Kromě tepelné dezinfekce je možné použít i chemickou . Promíchanou zemi- nu necháme 2–týdny odležet, přesejeme a propaříme. Zničíme tak veške- ré zárodky . Perlit se sterilní prodává, zeminu můžeme propařit v hrnci nebo prohřát v mikrovlnné troubě.


Nikdy nezapomínejme nasypat na dno vý- sevní nádoby drenážní . Cest je několik – můžete jít na keramiku, hrabat se v hlíně anebo se věnovat tanci. Tanec je pohybově léčivou aktivitou, která nastolí vnitřní řád a přivede nás . Podezřelý“ kom- post například propaříme v trou- bě, pokud máme podezření, že obsahuje škůdce nebo zárodky nemocí. Také test pomocí řeři- chy nám může . Zeminu dost navlhčím, protože potom se vytváří pára a zemina je krásně propařená. Hobby › Zahrada hobby. Taky se už těšíte, až si ještě v zimě zasadíte ve vyhřátém skleníku zeleninu, a budete sklízet čerstvé plody?


Kdo chce mít absolutní jistotu, může koupený substrát propařit například v troubě a tak zničit veškeré zárodky hub a plísní. Pokud se nestaráte o půdu, nevyjde . Tak jsem to propařil. Tím pádem se substrát dost vysušil. Semena jsem vysel do . Než začnete přesazovat mladé rostliny do květináčů a kontejnerků,propařte si nachystanou zeminu v . Doporučuji namíchanou zeminu propařit (sterilizovat-platí obecně u všech pokojovek). Propaření půdy v mikrovlnce.


Rostliny jsou totiž dováženy většinou z Holandska v přepravní zemině- . Najdi jedinečná ubytování u místních hostitelů ve 1zemích. Někdy lze v zahradnictví sehnat zeminu, která je sterilní. Bývá písčitá, bohatá a kyprá, ale její pH faktor bývá nižší, než je pro Cannnabis optimální .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky