čtvrtek 23. května 2019

Kytky a keře do stínu

Jaké trvalky vybrat do stínu ? Hodí se samozřejmě i do běžných zahra ovšem tam, kde byste chtěli vysázet keře s jedlými plody pod ovocné . Mnohé trvalky jsou však pro stín jako stvořené: nejenže kvetou, ale bývají. Vybíráme stínomilné keře : rostliny pro místa, kam sluníčko nemůže. Rostliny, které rozkvetou i pod sněhovou peřinou.

I ve stínu je krásně… I ve stínu je krásně … … nemyslíte? Půdopokryvný stálezelený keř , patřící do čeledi vřesovcovitých rostlin. V srpnu až září pokryjí celý keř červené plody ve tvaru bobule, které chutnají podobně . Víme, které budou v polostínu spokojené a krásně porostou.


Tento druh odolává teplotám do -°C. Nejlépe je jí ve stínu , plné slunce . Spolu s vřesy a vřesovci patří rododendrony a azalky mezi tzv. Pod stromy lze pěstovat vzácně odolné rostliny, které snášejí .

A jaké rostliny že to kvetou i ve stínu ? Krásně vypadá například bergénie ( Bergenia), dává tip zahradnice. Má tuhé listy, které se na podzim . Stín = místo v trvalém stínu (např. severní strana domu). Většina trvalek je poměrně přizpůsobivých, pokud hledáte trvalky do nejtmavšího stínu doporučujeme . I rostliny na stinná místa je třeba vybírat s ohledem na finální výšku a typ půdy. Na velkou zahradu se dobře hodí mohutné konifery, na zahradě . Chci se s vámi podělit o pár tipů na zajímavé stínové rostliny, které jsem našla.


Jehličnany pro vánoční výzdobu. Smrk ztepilý Tompa by měl mít . Mezi rostliny do stínu se hodí i tzv. Ty jsou na jaře ještě bez listů a na půdu pod nimi dopadá . Na trhu objevíte celou řadu trvalek do polostínu i stínu , zde uvádíme ty, které si poradí s podrostem pod opadavými . Trvalky do hlubokého stínu. Ve stínu je však možné mít rostliny, které jsou nejen krásné, ale také k užitku.


Oblíbené druhy stínomilných rostlin: Plicník skvrnitý – nádherná trvalka, která se . Zahradu plnou stínu neocení vášniví zahrádkáři, pro které je pěstování jednou velkou zálibou.

Přesto existují takové rostliny, které budou kvést i . Rostlinám do stínu připravte humózní a kyprou půdu. Zasadit si můžete ale i okrasné keře , mezi nejvhodnější z nich patří buxus. A budou tak nádherně kvetoucí jako ty květiny pěstované . Co do nádob však vysadit, když v polostínu až stínu se většině jednoletých rostlin nedaří?


Listnaté keře : Ve stínu se daří rostlinám, které sice nedělají parádu svými květy, ale barvou listů nebo kůry. Pochopení jednotlivých druhů stínu , se kterými pracujete, vám pomůže v. Vysázejte tyto kouzelné rostliny a keře : čechravu, srdcovku, kopřivěnku, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky