středa 29. května 2019

Moruše černá

Moruše černá

Oproti moruši černé vyniká velikostí i kvalitou plodů. Jeden z nejžádanějších kultivaru moruše černé , vyznačující se svými 3-5cm velkými plody, s vysokým obsahem sacharidů (až ). Ty dozrávají v průběhu . Oblíbený ovocný strom s tmavými podlouhlými plody sladké chuti. Dnes si tak můžeme pochutnat na moruši bílé, moruši černé , moruši převislé a dalších. Najde si morušovník místo ve vaší zahradě? Vaše cena: 24Kč.


Plody černé ,velmi velké, podlouhlé. Odrůda neroste zakrsle, strom je velký až 10m ve letech. Vyroste jen m, vhodná i do malé zahrádky! VHODNÁ NA SRDEČNÍ A CÉVNÍ CHOROBY. Kdysi bývaly moruše na každém větším dvoře, někde jedna, jinde měli moruše bílé i černé.


Moruše ZAKRSLÁ ´Full Seasons´. Tehdy to byl docela běžný strom, drůbež – slepice, . Morus nigra) plodí ovocný strom, či velký keř, příbuzný fíkům. Dorůstá výšky –m. Tato odrůda moruší má nejmenší schopnost tolerovat mrazy . Velkoplodá moruše černá.


Moruše černá

Podlouhlé plody o velikosti až 4 . Na našem území se moruše , pocházející původně z Asie, pěstují už po staletí. Z čeledi morušníkovitých lze u nás pěstovat morušovník černý. Dekorativní, nenáročné, sladké ovoce plodící: malé kultivary moruší.


Speciální exotická odrůda moruše, která není běžně dostupná! Vypadá jako ostružina a má lahodnou sladkou chuť. Je nejen chutné, ale i zdraví. Obsahují také v hojné míře železo, vitamíny B, . Do vyprodání všech položek. Kvete od května do června a plodí tmavě fialové až černé plody, podobné . Jejich plody jsou bílé, červené až černé , tvarem připomínají maliny či ostružiny, jen někdy více podlouhlé.


Moruše černá

Malé peckovičky jsou velmi . Někteří z nás znají plody moruše bílé, červené či černé ze svého mládí, kdy je naše babičky používaly při různých nemocech jako zdroj minerálů a vitamínů. Keř dorůstájící okolo - m. Její plody jsou lahodné, tmavě fialové a hodně barvící. Osobně mám v létě tento ranní prograZrána .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky