čtvrtek 2. května 2019

Keř kolkvicie

Je to keř s jednoduchými vstřícnými listy a . Parádu udělá v kombinaci s jinými keři i jako osamocená solitéra. Naše cena bez DPH ‎: ‎10Kč Květ ‎: ‎zvonkovitý Naše cena s DPH ( ) ‎: ‎11Kč Doba květu ‎: ‎květen - červen Neznámý keř jménem kolkvície krásná – Príma receptář. Charakteristika rostliny.


Kolkvície rozkvétá v květnu a záplava květů vydrží, až do června.

Tento pro většinu z nás neznámý keř má svůj původ v horských oblastech čínské . Vzdušné větve se u starších exemplářů obloukovitě sklání k zemi, což je velice půvabné zejména v době, kdy jsou . Tento bohatě kvetoucí keř je v zahradách stále spíše vzácností. Tento keř dosahuje výšky až metru a zaujme vás svým vzhledem zejména na jaře. V květnu se doslova obaluje výraznými květy, obvykle . Její druhové jméno nádherná se vztahuje na monstrózní kvetení ke konci jara a na začátku léta.


Pěstuje se jako okrasný keř v mnoha částech světa, do Evropy se dostal na začátku 20.

U nás bývá vysazován do parků a větších zahrad. Opadavé listy jsou vstřícné, středně zelené, široce vejčité. Kůra se na starších kmenech odlupuje, což vynikne zejména v zimě, kdy je keř opadaný. Kolkwitzia amabilis ´Rosea´.


Když kolkvície rozkvete, je opravdu nádherná. K tomu ještě sladce voní. Roste hustě a tvoří rozkladitý keř s mírně převislými větvemi. Velmi pěkný v pozdním jaru světle růžově kvetoucí keř s odlupčivou kůrou.


Stanoviště: slunce až . Hezký keř , 1–m vysoký, s hustě olistěnými větvemi. Jejich kůra se nepravidelně odlupuje v dlouhých . Jeho kvetoucí větévky. Celý keř je jimi doslova obsypán a nádherně voní.


Po odkvětu je vhodné rostliny seříznout, aby v příštím roce vykvetly stejně bohatě nebo ještě o něco víc. Ve větších krajinářských úpravách se hodí pro polohy II, III, IV a V. Caprifoliaceae – zimolezovité MNOŽENÍ semeny či měkkými zelenými 3řízky zjara.

NÁROKY vyhovuje jim každá . Listy jsou vstřícně postavené. Květy vyrůstají v párech, jsou . Kolkvicie je opadavý keř podobný vajgélii. Kvete později jak jiné keře. Pěstování: Kolkvízia není náročná na půdu, ideální je .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky