pondělí 6. května 2019

Jak stříhat ruže

Kdy a jak jej provádět? Ještě před sázením růží , které je nejlepší provádět v bezlistém stavu buď na podzim nebo včas na jaře, asi o . Některé růže se ale stříhají i na podzim. Jakmile na jaře přestanou hrozit nebezpečné jarní mrazíky, můžete už trvale odstranit zimní krytí, odebrat . Březen je ideálním měsícem pro stříhání růží a růžových keřů. Každá růže vyžaduje jiný postup a proto je tu náš průvodce, včetně praktických . Růže řežte vždy na spodní očko, které směřuje z keře ven. Tím dosáhnete otevření koruny, která bude prostupná pro vzduch a světlo.


Charakteristika řezu. Nejen na to odpovíme v následujících odstavcích. Obecně vzato lze říct, že se růže stříhají na jaře, během. Cílem jarního řezu je odstranit staré, slabé a odumřelé části. Přinášíme návod pro popínavé i keřové růže.


Návod na stříhání růží. Pokud se chcete dozvědět jak správně stříhat růže po odkvetení, podívejte se na toto video. Péče o růže zahrnuje kromě pravidelného hnojení i stříhání.


V tomto praktickém videu najdete postup jak stříhat růže. Stromkové růže vyvazujeme jak v místě očkování (těsně pod korunkou), tak uprostřed kmínku. Naposledy aktualizováno 11. Podzimní, někdy i dosti silné mrazy nejsou růžím ani zdaleka tak nebezpečné jako náhlé změny teploty začátkem jara, kdy jsou již rašící očka velmi citlivá. Po vydatném přihnojení můžeme . Patří k nim i růže svraskalá (Rosa rugosa), která vytváří mohutný keř.


Obecně se tento typ růží neřeže příliš radikálně. Hlavním cílem je zamezení . Pokud chcete, aby vám růže začátkem léta bohatě rozkvetly, musíte je . Poradíme vám, jak postupovat a proč nechat výsadbu nových růží na jaro. Růže stejně jako další kvetoucí druhy vytváří po odkvětu plody. Nakonec by asi ze země prorostla podnož, a celá růže by nám, jak se říká, zplaněla.


Nové výhony jsou pak tenčí, listy mají světleji zelenou barvu, jsou měkké, . Růže jsou jednou z nejrozšířenějších a nejoblíbenějších zahradních a sadových rostlin. Popínavé růže s ohebnými výhony (Rambler) nevytvářejí trvalou strukturu. V létě je třeba provést tzv. Jak řezat růži na kmínku? Strihanie ruží nie je nič zložité.


Stačí dodržať pár jednoduchých zásad: Kľúčom k dosiahnutiu krásneho a bohatého kvitnutia ruží je ich . Jarní řez je nejdůležitější, růži pak vyraší nové výhony, na nichž může. Oct Růže rozkvétají téměř na každé zahradě a nejeden pěstitel každoročně přemýšlí, jak a kdy je stříhat , aby kvetly co nejkrásněji a co nejdéle. Prořezání podporuje růst .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky