pátek 31. května 2019

Postrik na hrusne

Nov I když obvykle nemá vliv na kvalitu plodů, problémem je úbytek listové. Svůj vývoj začne na jaře na jalovcích, odkud se za pomoci větru „stěhuje“ na hrušně. Současně provádět i postřik jalovce, a to alespoň 3x s měsíčním . Mar Ovšem pokud ji poznáte blíže, můžete na ní vyzrát…. Postřik provádíme před a po odkvětu hrušně.


U jalovců doporučujeme mechanické odstranění napadených výhonů.

Hluboký řez do starého dřeva není to nejlepší, . Proto tedy není nutné a je i zbytečné ,,plenit ostatní jalovce nebo hrušně v. Apr Na jaře přechází infekce z jalovců na hrušně v době jejich květu. V závěru léta a na podzim se původce rzivosti vrací zpět na jalovce. Jul Našli jste na listech své hrušně rzivé ostrůvky? Není divu, poslední dobou. Vyvarujte se jalovců a zvolte správný postřik.


Aug Uvolňující se spory na spodní straně listu hrušně infikují jalovce.

U hrušní (Pyrus communis) se příznaky projevují od června, a to nejprve v . Jul Při včasné aplikaci je hruška bez napadení, na rok je vystaráno. Při postřikování hrušně provádím postřik i jalovce, tam ale bez úspěchu. Apr Nachází se tu otázky a odpovědi na nejrůznější ekologická témata. Ošetřování spočívá v aplikaci cca g dusíku na strom ve 14denním intervalu, od délky letorostů cm.


Dále se aplikuje zimní nebo jarní postřik přípravky na. Na vzniku kulturních odrůd hrušní se podílely druhy hrušeň obecná Pyrus communis L. Pyrus nivalis Jacq, hrušeň polnička Pyrus communis var. K ochraně se používá postřik působící preventivně od fáze zeleného poupěte, a to v. Rzivost hrušně (Gymnosporium sabinae) Rzivost hrušně je choroba v . Popis: Na vrchní straně listů se objevují počátkem léta červené až oranžové oválné. Provádí se postřik hrušní v době těsně před květem a poté znovu těsně po . Pěstování hrušní znovu získává na oblibě, a znovu se tak tyto ovocné stromy. Půda by měla být středně těžká, dobře propustná - hrušně nesnáší vysoké.


Nov Díky výrazně zbarveným flekům, které se od léta objevují na listech hrušní,. Rez hrušňová nebo též rzivost hrušně (Gymnosporangium sabinae) si získala i. V napadených výsadbách se postřik hrušní doporučuje před .

Onemoc- nění se šíří především za deštivého počasí (ovlh- čení listů), na rozdíl od. V této době je třeba provést první preventivní postřik. STRUPOVITOST JABLONĚ A HRUŠNĚ (Ventura inaequalis) Zárodky strupovitosti přezimují na.


Delan,Topas,Dithane nebo Talent. Před rozpukem hrušně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky