pátek 10. května 2019

Podzimní odrůdy jablek

Plody jsou řazeny mezi podzimní odrůdy jablek , sklízí se v září, dozrává v říjnu, skladovatelné jsou do konce listopadu. Jablka se rozdělují na letní, podzimní a zimní odrůdy. Mezi ty, které se budou sbírat již za několik málo týdnů, patří například Dolores, James GriveRed nebo . Celou sezonu nabíraly síly, rostly, šťavnatěly a barvily se, aby si na podzim právem zasloužily místo ve vaší kuchyni.


A že v ní jablka a hrušky opravdu užijete. Výborná odrůda, sytě červené vybarvení více než poloviny plodu, slupka je tenká, dužnina velice aromatická, sladká, mírně navinulé .

Do proutěného košíku uložila podzimní jablka , zakoupená na trhu v Elisabethstrasse, citronové koláčky a na poslední chvíli ještě přidala dvě velké tabulky . On a jeho rodina lisují ten nejbáječnější jablečný mošt a vyrábějí jablečný ocet, který voní jako ta podzimní jablka. Sladkokyselým cibulkám dodá krásně . Jablko je v Rakousku oblíbené ovoce a štýrský jablečný region je jejich hlavním dodavatelem. Pokud by člověk hledal jablka sklizená v jablečné oblasti ve . S dětmi můžeme na podzim navlékat na nit plátky jablek spolu s jinými plody,.


Zásoby pro veverku na zimu“ navlečené na niti v oknějsou hezkou podzimní. Jabloň Prima je podzimní odrůda jabloní s pravidelnou středně vysokou plodností, vhodná do vyš… podnož M26. Kdy tedy ovoce otrhat?

Podzimní odrůdy na začátku sklizňové zralosti, zimní druhy o něco později. Do otrhávání plodů se pusťte při suchém . Zuzana je česká středně raná křížená odrůda se středně silným růstem stromu. Jablka jsou poměrně velká, nepravidelného kuželovitého tvaru.


V této době dozrávají podzimní , ale i některé zimní odrůdy jablek. Jak tedy poznáme, že nastal ten správný čas je otrhat? Jak poznat zralost a jak sklízet.


Jakou podzimní jabloň? Jablko Akane by mohlo být pro vás dobrou volbou . Jablka ukládáme v plastové přepravce pouze v jedné vrstvě, a to stopkou dolů. Pokud se vám podaří utrhnout jablko bez stopky, dejte ho raději . Hlavně se tato odrůda cení jako výborné vánoční jablko. Pěstitelský tvar, Podnož, cena v Kč vč.


Posíláme jen prostokořenné stromky a drobné kontejnerované ovoce. Okrasné keře a stromy neposíláme. Seznam odrůd jablek , resp. Zahraniční odrůdy jsou uvedeny namátkově, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky