pondělí 19. srpna 2019

Vedení révy

Možné způsoby vedení révy vinné. Vedoucí bakalářské práce: Vypracoval: Ing. Z ušlechtilé révy viné nad místem srůstu s podnoží vyrůstají letorosty ze spících oček, které většinou odstraňujeme. V případě výměny kmínků ponecháme jeden. Různé způsoby tvarování tažňů na vysokém vedení révy.


Jump to Řez révy vinné při vedení na hlavu - Kmínek se u tohoto způsobu nepěstuje, vedení na hlavu je skutečně na hlavu neboli na babku, . Obvyklé druhy vedení révy vinné. Rýnsko-hessenské vedení. Chtěla bych obnovit pěstování vinné révy na zahrádce v Praze, stolní odrůdy Picurka a Talisman a použít k tomu vysoké kovové tyče ze starého vedení. Dlouho pro mne vedení révy bylo španělskou vesnicí.


Který způsob si mám vybrat? Co dělat na zapěstování a co potom každý rok? Nejčastěji používaným vrcholovým tvarem je rýnsko-hessenské vedení révy a nejpoužívanějším způsobem řezu je Guyotův řez, založený na kombinaci tažně a. Vinnou révu řežu brzy . Hluboký zimní řez révy vinné je velmi důležitý, neboť zajistí kvalitní. Aby vinná réva dobře plodila, důležité je nejen správné založení. Brzy zjara provádíme řez dle způsobu vedení révy.


Důležité je si uvědomit, že réva plodí na letorostech, které vyrůstají z dvouletého dřeva, tedy z loňských . Při hledání způsobu výsadby, resp. Vás rádi objednali vše potřebné pro vedení révy , tj. Odrůdy jsou 3x Nero a 1x Talisman. Je pro optimální velikost hroznů a bobulí lepší RH vedení s tím, že letorosty mají od tažně po vrch drátěnky . Podle způsobu vedení révy vyvazujeme tažně k opoře vodorovně do oblouku, čímž omezíme apikální dominanci a podpoříme rovnoměrný vývin všech letorostů. Způsob, jakým je keř révy veden řídí velikost, tvar a výšku rostliny tak, aby docházelo k co největším výnosům a kvalitě hroznů.


Kořeny révy neslouží popínavé rostlině jen k příjmu a vedení vody a minerálních látek, ale jsou důležitým orgánem k ukládání zásobních látek. Následující doporučení se budou týkat zapěstování pro takzvané rýnsko- hessenské vedení , které je v našich zeměpisných šířkách nejrozšířenější . Pojem vedení révy vinné vyjadřuje tvarování starého dřeva, zatímco pojem řez révy vinné představuje způsob seřezávání každoročního přírůstku jednoletého . Přiřaďte názvy rostlin k obrázkůvinná réva , chmel, loubinec (psí víno). Na cestě za viničním domkem najdete ukázky různých způsobů vedení vinné révy.


Důvodem je záruka dodavatele za ma-. Mezi způsoby vedení révy byl zařazen i pěstitelský tvar ženevský dvojitý závěs.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky