čtvrtek 29. srpna 2019

Sloupovitá švestka

RENKLODY,MIRABELKY SLOUPOVITÁ ŠVESTKA IMPERIAL. Charakteristickým znakem sloupovitých (kolumnárních) ovocných stromů je jejich štíhlý tvar, . Nová, samosprašná odrůda švestky s velkými plody, která je speciálně určená pro. Tyto stromky mají přirozený sloupovitý růst.


Sloupovitá švestka TOP FIRST.

Podmínkou sloupovitého tvaru pěstování švestek je velmi zakrslá podnož Pixi nebo WUR nebo jiná velmi zakrslá podnož, která . Imperial je pozdní samosprašná švestka určená k sloupovitému zapěstování. Dozrává začátkem září. Plody jsou středně velké, tmavě modré. Dužina žlutá, velmi . Stromek má něco přes 2m a pří sázení jsem zastříhnul stromek pouze o cm. Výborná, samosprašná odrůda.


PROSTOKOŘENNÁ ROSTLINA vhodná k sloupovitému.

Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce Zahrada,truhlík uživatele Jana Šimková. Všem sloupovitým odrůdám je společné to, že potřebují minimální nebo vůbec žádný řez. Jsou to klasicky rostoucí stromky a každoročně se musí do sloupovitého. Atraktivní, tmavomodré plody. Pak jsou pro Vás sloupovité a zakrslé stromky výbornou variantou.


Jabloň VESNA je letní, sloupovitá odrůda. Prosím o radu jak zastříhnout tento stromek švestky Imperial. Plodí šťavnaté a sladké švestky! Je odolná vůči Šárce-častému . Ibišek syrský je opadavý keř s velkými květy.


Vysadila jsem ho na zahrádku, vykopala pro něj hlubokou díru, zeminu. Stříhání sloupovitých ovocných stromků. MIRACOSE švestko - meruňka. Otázka: Můžete mi poradit kdy a jak stříhat sloupovité ovocné stromky?


Konzumní zralost má švestka začátkem září. Popis odrůdy švestky Imperiale: Je to starší Francouzská odrůda švestky. Korunka vytváří jakoby vajíčko.

Višeň sloupovitá – JACHIM. Hrušeň zakrslá, balkonová ( Pyrus) – LUISA. Určitě je potřeba strom pěstovat jen s terminálem a plodonosným obrostem.


Myslím si,i když se sloupovitými stromy nemám zkušenost,že po . Dužnina je žlutá, sladká. Vysoká v dospělosti - metry, pomalu rostoucí. Vysazujeme ji na slunné, teplé stanoviště, do dobře propustných, humózních půd.


Barva plodů je červená. Dnes již existují sloupovité odrůdy u všech známých ovocných stromů – seženete jabloně, hrušně, švestky , višně, třešně, broskve, meruňky, . Pozdní švestka se středně velkými chutnými plody určená k sloupovitému zapěstová… podnož Myrobalán. Novinka sloupovité švestky je středně pozdní. Má atraktivní tmavě modré plody, šťavnaté s lahodnou chutí.


Krásně narostlé stromky. Fruca je raná samosprašná švestka určená k sloupovitému zapěstování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky