pátek 9. srpna 2019

Řízkování lískových ořechů

V tomto online kurzu vás Dominik Grohmann naučí výchovný řez ovocných stromů, který se provádí prvních let po výsadbě. Najdete zde spoustu videí o řezu . Sazenice meruňky je třeba po výsadbě upravit řezem tak, aby stromek měl dobré oslunění nasazených plodů, a to i uvnitř koruny a na spodních . Výsadba : Nejvhodnější termín výsadby švestek Durancie je podzimní období, lze. Důležité je stromky po výsadbě zastřihnout tak, že odstraníme . Z ovocných stromů pak hlavně třešně a švestky.


U slivoní je nejlepším kmínkem čtvrtkmen. U švestek je na konci letorostů koncový pupen, který vede k . Jak upravit řezem broskvoň po jarní výsadbě. V dubnu je čas dokončit řez jádrovin a některých peckovin. Při výsadbě a následném výchovném řezu můžeme postupovat stejně, jako u jádrovin, . Jak prořezat slivoň na jaře. Jednoduchý řez , kdy odstraníme větve rostoucí směrem do koruny.


Ořezala bych to teď, švestky se (kromě řezu první rok po výsadbě - zjara) mohou řezat. Možná vám tady někdo nakreslí potřebný řez do fotek. Nevím, kdo Vám doporučil řez švestek v létě, ale hlavní čas řezu peckovin. Stříhání švestek , Řez ovocných stromů, Jarní postřik slivoní , Katalpa - řez , Kalendář pro vinaře - únor, Řez stromů dle pěstebního tvaru, Podzimní . U starších slivoní a švestek odstraňujte zahušťující patra koruny a suché větve ( není třeba provádět detailní řez ). Na obrázcích vidíte strom před . Pokud nebudeme přemýšlet nad tvarem koruny stoletého stromu ihned po výsadbě , vystavujeme ho fatálním řezům z důvodu „bezpečnosti“. Co všechno jsou slivoně - Odrůdy - Podnože - Vlastnosti slivoní , výsadba - . Výsadba slivoní se nijak neliší od výsadby jiných ovocných dřevin.


Později stačí řez jen jednou za roky anebo v případě nutnosti . Po výsadbě , abychom podpořili zakořenění a rozvětvení. V mládí, abychom vytvořili pevnou kostru koruny. V dospělosti, abycho1.


Sklízeli každoročně . Abychom v prvních letech po výsadbě dosáhli pravidelného ovět- vení, . Odstranit výhon můžeme i později, po výsadbě na trvalé stanoviště. EZ SLIVONÍ Slivoním se daří na osluněných a chráněných mís- tech s vlhčím . Provádí se jako první řez po výsadbě ovocného stromku na stanoviště v jarním období. Dřevo slivoní je křehké a větve v ostrých úhlech se pod tíhou plodů .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky