pondělí 19. srpna 2019

Na co použít dusíkaté hnojivo

Krvavě červené výdutě různé velikosti na listech rybízu vyvolává mšice rybízová. Obě přezimují na keřích a stromech rybízů a angreštů. Angrešt a rybíz – mšice.


Nejběžněji se vyskytuje tmavozelená mšice srstková, která se projevuje zkadeřenými a pokroucenými listy. Mšice je jednoznačně největším nepřítelem všech pěstitelů.

Napadení mšicí poznáte podle listů - jsou povadlé, zkroucené, bez života, ztrácejí barvu. Bílé vatovité povlaky postupně hnědnou, listy zasychají a plody jsou nepoživatelné. Hnědé padlí angreštu. Mšice rybízová – napadená rostlina má žluté nebo červeně zbarvené listy a vyklenuté puchýře.


Mšice třešňová – škodí na třešních, ale i mářince . Mšice jabloňová 6 8 Mšice krvavá 1Mšice maliníková 6 8. Nektriová korová nekróza 7 Nesytka rybízová Obaleč . Plísňová choroba postihuje hlavně listy černého rybízu , méně často než jiné druhy.

Patogen přezimuje v padlých listech as . Rostlina napadená mšicí rybízovou má na listech žlutě nebo červeně zbarvené, vyklenuté puchýře. Deformované listy rybízu. Proti mšicím lze bojovat přímo, nebo nepřímo. Nejobvyklejším způsobem je přímá ochrana chemickými prostředky . V případě mšice srstkové se napadení projevuje na vrcholcích rybízu a angreštu, kde jsou nahloučené zkadeřené listy. Listové řapíky i výhonky . Napadené listy žloutnou, odumírají a opadávají, takže v době sklizně jsou rostliny často bez listů.


Preventivním opatřením je pěstování rostlin ve . Pokud nevykonáte žádnou akci, listy rybízu vyschnou a spadnou. Takže zkroucené listy. Na videu - jak zacházet s rybízem z mšic po odkvětu: . Začátkem léta migruje na rostliny z čeledi . Na spodní straně listů drobné, tmavě modrozelené mšice , pokryté bílým voskovitým popraškem.


Vytváří hustá listová hnízda na koncích výhonků, listy jsou . Popis: Na vrcholcích výhonků se vytváří nahloučené a zkadeřené listy.

Na listech se mohou . HR Ve střední Evropě je známo asi 8druhů mšic , které mohou žít prakticky na všech. Mšice sají a rozmnožují se na rubu rybízových listů. Na jaře se líhnou larvy. V létě odlétají na hluchavkovité .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky