čtvrtek 29. srpna 2019

Na paprikach jsou hnede fleky

Insecta) řád: polokřídlí (Hemiptera ) čeleď: mšicovití (Aphididae). Vědecká synonyma: Aphis ribis, Capitophorus . Přezimují vajíčka na kůře rybízů a angreštu. Mšice rybízová (Cryptomyzus ribis). Obě mšice přezimují ve formách vajíček, srstková na kůře rybízu a angreštu, v červenci odlétá na kalinu, kde je až do konce léta.


Rybízová přezimuje na rybízech a . Vlnatka krvavá (Eriosoma lanigerum), význam a možnosti její regulace. KLÍČOVÁ SLOVA: mšice , ovocné stromy, jabloň, škůdci. Na rybíz a angrešty přeletují koncem května. Výborně tento prostředek zabírá na mšice krvavé , které se často. Milovníci rybízu musí oželet část úrody po napadení mšicí rybízovou , ovocné stromy ničí vlnatka krvavá.


Mezi mšice patří také vlnatka krvavá. Angrešt jako keř i stromek vyžaduje slunnou polohu a rybíz může býti i ve stínu a. Myzus cerasi), mšice rybízová (Rhopalosiphum lactucae), . Vlnatku krvavou (Eriosoma lanigerum) najdeme na větvích ovocných stromů, což. Rostlina napadená mšicí rybízovou má na listech žlutě nebo červeně zbarvené, vyklenuté puchýře. Antraknóza rybízu Černá skvrnitost růží se převážně objevuje na kůře i listech. Sají z rostlin šťávu, a tím je.


Její přítomnost poznáte podle . Zahrada bydlimeutulne. Vinatka krvavá – pochází ze Severní Afriky a postihuje jabloně. Insekticidní přípravek k hubení širokého spektra škůdců v ochraně rostlin, zejména mandelinky bramborové v bramborách, mšic včetně vlnatky krvavé a obaleče . Obě přezimují na keřích a stromech rybízů a angreštů. Ochrana: Na jaře lze ničit. Rady a návody, jak škůdce mšici vlnatku krvavou.


Jabloně: vajíčka svilušky ovocné, mery jabloňové, mšic , píďalek, jarnic, snůšky předivek. Sáním šťávy z různých částí rostlin vyvolávají mšice zkroucení listů a zkřivení. Natura Rock Effect proti mšicím , molicím, sviluškám - 2ml. Na listech rybízu vytváří červené deformace mšice rybízová (Cryptomyzus ribis).


Ráno nezředěným nálevem potíráme štětcem shluky mšic krvavých , vyskytujících se převážně . Dospělá mšice po rozmáčknutí nechá červenou skvrnu. To, co mšice vylučují, dusí listy. Tahle mšice nemá moc ráda vodu.


MŠICE , VLNATKA KRVAVÁ. Svilušky (Sviluška ovocná rybízový , jabloňový, pupenový).

Na paprikach jsou hnede fleky

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky