pátek 23. srpna 2019

Still řetězová pila

Fungicidní přípravek proti moniliové spále a hnilobě broskvoní, meruněk , třešní,. Mám na meruňce moniliovou spálu. Strom je starý cca 3-roky. Když je odstraním, tak jde půl stromu do . Signum - boskali pyraklostrobin.


Champion WG - hydroxid . HR Nejčastěji višně a meruňky , poškozeny ale mohou být i ostatní peckoviny (třešně, mandloně, slivoně). Těšíte se na letošní úrodu meruněk a višní, ale obáváte se napadení rostlin moniliovou spálou? Monilová spála STOP Velmi častou chorobou meruněk a višní posledních let je moniliová spála. Víte, že je můžete velmi efektivně ochránit dvěma aplikacemi . Sídlo, výroba, expedice: LOVELA Terezín s. Moniliová spála květů (úžeh) meruňky. Na začátku a ke konci kvetení: dva postřiky proti moniliniové spále meruňky.


Jeden, ale maximálně dva týdny po odkvětu první preventivní ošetření proti . Slouží k ochraně proti moniliové spále meruněk a višní. Chrání rostlinu před napadením (prevence), ale také po infekci (kurativní účinek). TIP: lze použít i proti.


U meruněk se jedná o hlavní příčinu úhynu tohoto druhu v ČR. V posledních letech se šlechtitelé snaží o vyšlechtění odolnějších nejlépe až rezistentních odrůd. Nejlepší ochrana meruněk proti monilióze, respektive moniliové spále.


Mráz spálil květy meruněk i jabloní. První pohromou pro meruňky byly letošní jarní mrazíky, které spálily květy. Přípravek SIGNUM - fungicid působící . Noční mráz spálil květy meruněk , úroda na východě Moravy je v. Jarní mrazíky letos spálily květy meruněk.


Ze zralých meruněk lze připravit marmeládu či koláče. K ochraně proti moniliové spále meruněk. Jak meruňku ošetřit proti spále n . Meruňky to mají pro letošek spočítané,“ shrnul vedoucí sadu Pavel Melka.


MERUŇKY LETOS NEBUDOU, SPÁLIL JE MRÁZ. Postřik proti moniliové spále meruněk , višní a plísni šedé u jahodníku Příznaky : Listy na napadených . Tato choroba napadá peckoviny, zejména meruňky , ale i třešně, višně, broskvoně, slivoně i okrasné dřeviny rodu Prunus. Ošetření v době květu proti moniliové spále (moniliový úžeh). Neošetřené a napadené peckoviny touto chorobou, zvláště meruňky , jeví známky jakoby .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky