úterý 2. dubna 2019

Stříhání vinne revy

Stříhání vinne revy

Zaměřme se teď na péči o révu na zahradě, kde rostlinám můžete věnovat více pozornosti. Hluboký zimní řez révy vinné je velmi důležitý, neboť zajistí kvalitní plody a dlouholetost keře. Vinná réva a chmel se stále častěji pěstují i na zahradách jako okrasné plodiny, které místu dodají zajímavé venkovské kouzlo.


Při slabším zimním řezu révy se nám sice urodí víc hroznů, ale budou drobné s nekvalitními bobulemi. Na druhou stranu čím více starého dřeva na keři nechám. Je mozne tyto nove slahouny ostrihat? Polopatě, Proč je tolik důležitý každoroční řez. Jak vypadá důkladné ošetření vinné révy.


Tímto způsobem stříháme ručně celou vinici, tj. Očima vinaře - zimní řez révy vinné - Duration: 12:13. Předjaří je vhodným obdobím na řez vinné révy.


Stříhání vinne revy

Začneme v únoru a skončíme koncem března. Na vinnou révu můžeme narazit i na našich zahrádkách. Obvykle ji vysazujeme. U zdi se pne vinná réva. Má plno vysokých výhonů.


Na jakou výšku ji ostříhat a kdy? Na starých vysokých výhonech jsou vydět mladé výhony. Prosím o radu co sni . Ale pozor - na videu není vidět, jak stříhají zásobní čípek! Vinnou révu je nejvhodnější vysazovat na podzim (konec října, začátek listopadu ), nebo brzy na jaře, hned jak se půda prohřeje . Hledáte stříhání vinné révy ? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba . V našem video návodu na střihání vinné révy si ukážeme jak správně prostřihnou vinnou révu, aby byla vaše úroda. Zálistky jsou u révy vinné velmi důležité.


Mladší listová plocha zálistků vytváří asimiláty, které réva vinná využívá pro zrání hroznů, tvorbu . Dle počtu oček stanovíte procento poškození a způsob řezu ve vinici. Během podzimu dřevo ještě dozrává a není připraveno na zkracování. Podzimní řez vinné révy se standardně neprovádí.


Zveme vás na další ročník Mistrovství řezu révy vinné , které se bude konat v pátek 28. Dělali ho na keřích odrůdy Sauvignon tvarovanou v rýnsko-hessenském vedení. Rady, jak správně řezat vinnou révu. Zpět na Receptář prima nápadů . Provádí se obvykle koncem února.


Letos je všechno oproti rokům minulým opožděné. Réva se seřízne jen k několika prvním okům. Loni jsem stříhal 26. Jitka Jiříková Všichni známe pořekadla a rčení o víně, o tom, že ve víně je pravda.


Ponechaný tažeň zkrátíme asi na deset oček. Lampelberg, další program potom ve Vinařství Hanzel v Miroslavi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky