úterý 2. dubna 2019

Jahody proti květopasu

Příčinou není špatná výživa ani chladné počasí, ale škůdce květopas jahodníkový (Anthonomus rubi), brouk z čeledi nosatců . Insekticidní přípravek ze skupiny pyrethroidů proti širokému spektru žravého a savého hmyzu. Vyznačuje se rychlou účinností a dlouhodobým působením. O úrodu nádherných šťavnatých jahod vás může připravit nepříjemný škůdce jménem. Pokud máme větší plochu jahod a listů po odstranění je hodně, vyplatí se.


Ošetření jahodníku po přezimování - Receptář prima nápadů. Při provádění ošetření postřikem proti květopasu jahodníkovému je . Květopas jahodníkový. Popis: Tmaví až černí. Charakteristika škůdce.


Nosatci jsou 2-mm dlouzí, . Jahody jíme převážně v čerstvém stavu, často hned po sklizni, a tak je lepší jarní. V současné době již není možné použít proti háďátku žádné pesticidy. Postřik jahod : Co proti květopasu , roztočíku a hnilobě? Jahodník napadají mnohé choroby a škůdci, z nejobávanějších je to květopas. Několik let po sobě mi skoro neplodí jahody.


Další postřik až po sklizni, ten už je spíš preventivní proti nové generaci roztočíka. Jak na ošetření jahodníku proti květopasu jahodníkovému, při přemnožení může napáchat velké škody. Příznakem napadení jsou nakousnuté . U květů jahod jsou žluté středy uvnitř černé. Jahody patří mezi jedno z nejoblíbenějších druhů drobného ovoce. V této chvíli si tuto variantu platby nemohou zákazníci při objednání . Pěstování jahod je na našich zahradách velmi rozšířeno a svoji vlastní.


Při pěstování jahod nám jde o co nejbohatší úrodu, a o co největší plody. Proti květopasu jahodníkovému je nutno provádět postřik, ještě před květem rostliny. DEN PRO TEBE: Jahody a květopas jahodníkový. NAŠE KUCHYNĚ: Jsme to co jíme proto raději jíme zdravě Nasa, Zelenina, Jídlo.


Jahody jsou výborným zdrojem vitaminu C, železa, vápníku a draslíku. Prášek je vhodný do ovocných jogurtů, ovesných kaší i při pečení. Tesila jsem se na prvni urodu jahod a zatim to vypada, ze bude prd. VerunJo pro příště ti radím proti plísni stříkat roztokem hypermanganu.


Proto se doporučuje výsadba jahod na vyvýšené hrůbky do černé fólie,. Na jahody mnoho škůdců nejde, tím nejznámějším je však květopas. Jahody mají v současné době dva hlavní hmyzí škůdce, proti kterým je nutné ošetření.


Decis Mega nebo Karate Zeon).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky