pátek 1. března 2019

Střihani sloupovitych jabloni

Otázka: Můžete mi poradit kdy a jak stříhat sloupovité ovocné stromky? Tento způsob zkracuje životnost stromku a dnes ještě není jasné o kolik let. Jak ostříhat sloupovou jabloň? Letni údržba sloupové jabloně - ZAHRADA.


Většina Balerín pro udržení . Podnože a výsadba - Pěstování a řez - Množení - Vybrané odrůdy . Sloupcovité jabloně - co to je? Vyberte jednu větvičku, která míří nejlépe kolmo nahoru a tu necháme jako hlavní terminál, ostatní odstřihneme (viz obrázek). Letní řez: provádí se zakracování nebo zaštipování letorostů, které mají . Mezi klady patří nižší nároky na řez i tvarování. Při použití středně silně rostoucích podnoží odpadá i budování drátěnek, které je náročné na čas i peníze. SLOUPCOVÉ JABLONĚ - ukázka jarního řezu u plně vzrostlých stromů.


Rady a tipy k řezu sloupcových jabloní. Balerína, sloupovitá nebo sloupcovitá ovocná odrůda je taková odrůda ovocného. M9) v superhusté výsadbě (SRN) Obr.


Jsou to klasicky rostoucí stromky a každoročně se musí do sloupovitého. Po výsadbě jabloně i hrušně stříháme vždy na jaře před rašením. Korunka stromu má mít terminální výhon se čtyřmi hlavními kosterními . Nezapomeneme stromek důkladně a pomalu prolít vodou.


V současné době jsou mezi pěstiteli velmi oblíbené tzv. Postranní výhony stříháme za třetím očkem, a to nejlépe koncem srpna. Tyto jabloně umožňují sklizeň na velmi úzkém prostoru. Jak na řez ovocných stromů, konkrétně jabloní. V tomto seznamu budou postupně přibývat návody na řez a tvarování stromků do štíhlého vřetene a sloupovité.


Dutá a kotlovitá koruna. Patrovitost koruny – třešně, hrušně, jabloně. Rozlisujeme sloupovité stromy (napfíklad sloupovité topoly, sloupovité ja- lovce),. Stromy se velmi snadno tvarují a jejich výchovný i udržovací řez je zcela nenáročný. Sklízí se od konce srpna až do poloviny září, vydrží do konce října v chladírně . Ideální do zahrad s omezenou plochou.


Pěstuje se i pro velmi efektní květy na jaře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky