úterý 26. března 2019

Mechanická ochrana proti slimákům

Obtížně se slimákům leze i po nadrcených vaječných skořápkách. Pro rostliny, kterým nevadí vápník, časem navíc poslouží i jako přírodní . Protiplžová ochrana rostlinje stále aktuální, protože plžů a slimáků je čí dál víc. Rostliny můžete i kombinovat, aroma bude silnější a slimáky odradí.


Mechanická ochrana proti slimákům.

Vysázenou zeleninu a okrasné rostliny . Je nasměrován výhradně proti slimákům. Nevýhodou je poněkud vyšší cena, na druhou stranu se jedná o dlouhodoběji působící ochranu. Příště si povíme o dalších užitečných pomocnících proti slimákům.


Velmi účinné jsou bariéry tvořící mechanickou překážku. Při práci se sekačkami a vyžínači je nutné zábranu proti šnekům objíždět, protože je určena výhradně k ochraně proti slimákům. Rozměry a hmotnost (netto) .

Další možností je mechanická ochrana záhonů, bariéry jsou pro ně obtížně. Elektrické ohradníky proti slimákům mohou fungovat. Na menší plochách je základní ochrana v . V zásadě se dá říci, že existuje chemický, biologický a mechanický. Nejlepší je bojovat proti nim od května do července, protože v srpnu se vydávají klást nová.


Bio Plantella Gel představuje speciální gel, který se aplikuje okolo rostlin na zeminu nebo . Slimákům se daří v teplém vlhku, proto bychom se měli snažit tuto možnost. Seno může vytvořit mechanickou bariéru a zabránit slimákům. Představuje fyzickou bariéru mezi rostlinou a plži nebo slimáky. Jaké máme tedy taktické možnosti boje proti slimákům ? Dalšími mechanickými překážkami může být popel, nebo písek.


Ochrana proti slimáků umístěním. Jak je známo, slimáky oblibě vlhkost, teplo a tmu - proto je nejčastěji nacházíme. Při práci i po ní, až do odložení osobních ochranných pracovních prostřed- ků a do důkladného umytí nejezte, nepijte a nekuřte.


Přípravek proti slimákům - moluskocid. Asi vás první napadne, když se naštvete na slimáky, jít a koupit si nějaký přípravek, který vás snadno a rychle .

Pokud vysejete novou zeleninu nebo květiny, je potřeba je před slimáky chránit už od začátku, protože . Chemická ochrana a mechanické pasti. Proti slimákům doporučujeme využít Ferramol, který je vysoce účinný a odolný. Vysoká mechanická odolnost v suchém stavu.


Výrobce: Unichem Agro. V posledních letech dochází stále častěji ke kalamitním výskytům slimáků a plzáků. Tento způsob ochrany je vhodné kombinovat se sběrem a mechanickým. Dobrý den, proti slimákům jsem s velkou radostí použila granule Ferramol.


Velmi rychlé hubení slimáků - granule jsou pro slimáky velmi lákavé. Zachytává šneky pomocí nepřekonatelné zábrany Dlouhodobá ochrana zahra teras, zeleniny a rostlin. Instalace je jednoduché a zvládnete ji pomocí několika.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky